Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Kάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και φορέων Ν Πέλλας



Την Τετάρτη 16 Μάρτη, 18:00 μ.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας, Φλωρίνης 4 Έδεσσα

Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία για συντονισμό των σωματείων και φορέων του νομού Πέλλας. 
Καλούμε σε κοινή σύσκεψη και συντονισμό της δράσης μας το επόμενο διάστημα, με θέματα:
- Εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Αυξήσεις στο ρεύμα, συνολικά στην ενέργεια, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
- Πρόταση σωματείων για ΕΓΣΣΕ
- Κλαδικές ΣΣΕ
- Επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, τους μαθητές και τις μαθήτριες ολόκληρης της Πέλλας. Σε όλους όσους βρεθήκαμε μαζί το προηγούμενο διάστημα, στις κινητοποιήσεις για μέτρα προστασίας από την πανδημία και ενίσχυσης των νοσοκομείων μας. Στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στη ζωή και στη δουλειά, για την υπεράσπιση της μόρφωσης των παιδιών μας. 
Η συμμετοχή στα συλλαλητήρια και τις παρεμβάσεις που οργανώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, οι μεγάλοι αγώνες που γίνονται πανελλαδικά μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μπόλιασμα για να μπουν και νέες δυνάμεις στον αγώνα μαζικά και αποφασιστικά. 
Η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς, όπως και για τον δικό μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους. Απορρίπτουμε όσους μας ζητούν να διαλέξουμε στρατόπεδο, να κάνουμε κι άλλες θυσίες για τους βρώμικους πολέμους τους. Γιατί μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή.
Δεν δεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των λίγων, να μας παρασέρνει το τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημα μας και τσακίζει τις ζωές μας. Να ερχόμαστε αντιμέτωποι με την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στα είδη πρώτης ανάγκης.
Τώρα που η επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας μεγαλώνει, πρέπει να δυναμώσει ο συντονισμός και η οργάνωση της δράσης. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και να απαιτήσουμε:
- Όχι στον πόλεμο. Καμία εμπλοκή της χώρας μας με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, στρατιωτικά μέσα, εκστρατευτικό σώμα, χρησιμοποίηση υποδομών του ελληνικού εδάφους.
- Μείωση της τιμής του ρεύματος και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση!
- Τέρμα στις αυξήσεις! Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
- Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
- Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού.
- Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
- Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας, για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού. Δεν θα επιτρέψουμε να πεταχτούν στην ανεργία οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν οι απολύσεις και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούν οι μικροί επαγγελματίες στο εμπόριο και στην εστίαση σε λουκέτο. 
Ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα είναι η ενίσχυση του κοινού μας αγώνα. Ενός αγώνα που είναι πραγματικά δίκαιος, γιατί βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται για το λαό μας, τα επικίνδυνα μονοπάτια που βαδίζουμε με τις πολεμικές αναφλέξεις, απαιτούν αγωνιστική απάντηση. Δεν θα μείνουμε απλοί θεατές σε μια γωνία.  Οργανώνουμε ουσιαστική συζήτηση και καλούμε τα σωματεία και τους φορείς, κάθε εργαζόμενο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πάρουν μέρος σε αυτή.

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.