Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του 1ου Ημερησίου ΕΠΑΛ Αριδαίας Ν. Παπαϊωάννου στο πρόγραμμα Erasmus+Στο διάστημα από 28 Μαρτίου 2022 έως 2 Απριλίου 2022 το σχολείο μας συμμετείχε σε κινητικότητα του 
περιβαλλοντικού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Students facing Global Environmental Risks at local scale by getting Eco-schools through Nature-based Solutions (2020-1-ES01-KA229-082946_2)", ‘’GREENS’’, οποίο συμμετέχουν και σχολεία από την Ισπανία Τουρκία, την Ιταλία.
Συγκεκριμένα, μετακινήθηκαν επτά μαθητές μας (Σιώπη Φωτεινή, Χοροζάνης Ευστράτιος , Χοροζάνη Ραφαηλία Στυλιανή , Κιρκενίδου Μαρία Ραφαηλία , Σαββίδου Αλεξάνδρα, Σαββίδου Μαρία και Συμεωνίδου Αναστασία) και 2 εκπαιδευτικοί (Μ. Καραθάνου και Ε. Μαντή), στο σχολείο IES ALKAL´A NAHAR , Alcalá Dε Henares, Ισπανία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.
Εκτός από την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες, μαθητές και καθηγητές από όλες τις χώρες ξεναγήθηκαν σε περιοχές φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να γνωρίσουν την ιστορία και τα μνημεία της περιοχής.
Ξεχωριστή εμπειρία η επίσκεψη στο σπίτι του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco) στο πανέμορφο Τολέδο. 
Η 1η Δραστηριότητα Μάθησης Διδασκαλίας και Κατάρτισης του έργου μας,Women Overthrowing MENtalities (2021-1-RO01-KA229-079792_5), πραγματοποιήθηκε στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αριδαίας από 13 Μαρτίου έως και 19 Μαρτίου 2022. Μαθητές και δάσκαλοι από την Ρουμανία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα εκπόνησαν
ποικίλες δραστηριότητες σύμφωνα με το πρόγραμμα της κινητικότητας.
Οι μαθητές κάθε σχολείου παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους σχετικά με το θέμα «Ποια είδη βίας είναι τα πιο συνηθισμένα μεταξύ των έφηβων κοριτσιών». Εργάστηκαν χωρισμένοι σε μικτές ομάδες με θέμα «Τρόποι αντιμετώπισης των διακρίσεων και της βίας στα κορίτσια του σχολείου» και παρουσίασαν ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Στο θέμα «Μαθαίνοντας πώς να οργανώσετε μια επιτυχημένη καμπάνια», οι ομάδες των μαθητών
σχεδίασαν καμπάνιες και έφτιαξαν αφίσες με τίτλο ''Παλέψτε ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών''.
Μαζί με τους φίλους μας -επειδή γίναμε φίλοι- απολαύσαμε πολιτιστικές εκδρομές σε Θεσσαλονίκη, Βεργίνα και Έδεσσα. Η 1η Δραστηριότητα Μάθησης Διδασκαλίας και Κατάρτισης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έθεσε τις βάσεις για μια αποτελεσματική συνεργασία στο μέλλον. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.