Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανελλαδικές 2022: Οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος



Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 έχει αρχίσει, αφού ξεκινούν στις 2 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ ενώ στις 3 για τα ΓΕΛ. Οι αλλαγές, που ισχύουν από φέτος στη διαδικασία.

Πέραν της ΕΒΕ φέτος έχουμε τους συντελεστές βαρύτητας, που τους ορίζει κάθε τμήμα. Αλλάζει το τοπίο για την εισαγωγή του αφού τα μόρια του θα είναι διαφορετικά για την εισαγωγή του από τμήμα σε τμήμα.

Σύμφωνα με το παράδειγμα που δημοσίευσε η ΟΙΕΛΕ ένας υποψήφιος που θα γράψει τους βαθμούς της αριστερής στήλης θα συγκεντρώνει για τη νομική Αθήνας 14.250 μόρια ενώ για την νομική Θεσσαλονίκης 14.000.

Αντίστοιχα υποψήφιος με τους βαθμούς της αριστερής στήλης στο 2ο πεδίο θα συγκεντρώσει 14.250 μόρια στη Φυσική Αθήνας ενώ μόνο 13.950 στη Φυσική Κρήτης. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η διαδικασία επιλογής σχολής με το σύστημα αυτό δυσχεραίνει σημαντικά για τον υποψήφιο.

Η σημαντικότερη αλλαγή που φέρνουν οι νέοι συντελεστές βαρύτητας είναι η ανάδειξη της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας σε πρωταγωνιστή των Πανελλαδικών Εξετάσεων» γράφει ο ερευνητής και σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης.

Eίναι λόγω των συντελεστών βαρύτητας. Εφόσον έχουν δοθεί υψηλοί συντελεστές σ’ αυτό το μάθημα ανεβαίνει η σημασία του. Ισχύει για του μαθητές των ΕΠΑΛ αλλά όχι μόνο

Η ύλη είναι αυξημένη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές…

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.