Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόσκληση Δήμου Σκύδρας για συμμετοχή στη «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο 2022»Ο Δήμος Σκύδρας σε συνεργασία με τον «Ενιαίο Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας – Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.» στ΄οποίον υπάγεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη, έχει θεσμοθετήσει την εκπαιδευτική – πολιτιστική πρωτοβουλία «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο».  Σκοπός της είναι η στήριξη της διάδοσης και της προαγωγής του βιβλίου και της φιλοαναγνωσίας.
Η δράση έχει κάθε χρόνο ως μήνα έναρξης τον Απρίλιο λόγω του ότι ο μήνας αυτός είναι ξεχωριστός για το βιβλίο επειδή η 2 Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και η 23 Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων
 Η φετινή «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο» είναι αφιερωμένη στα εκατό χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι ήταν αφιερωμένη στη διακοσιοστή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ΣΚΥ- ΔΡΑσης για το βιβλίο 2022  θα πραγματοποιηθεί και φέτος η εξής εκδήλωση στην οποία προσκαλούμε να συμμετάσχει κάθε συμπολίτης και κάθε ενδιαφερόμενος με τον παρακάτω τρόπο: σ΄ένα λευκό χαρτί μεγέθους περίπου 1/4 σελίδας Α4(φωτοτυπίας) να σημειώσει τα στοιχεία του, δηλαδή, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο κι εάν πρόκειται για μαθητή να προσθέσει και το σχολείο στ΄οποίο φοιτά. Από κάτω να γράψει πέντε πόλεις της Μικράς Ασίας από την αρχαιότητα έως σήμερα που σχετίζονται με τον ελληνισμό. 
Ακολούθως το συμπληρωμένο αυτό χαρτί θα πρέπει ν΄αποσταλεί ή να παραδοθεί στο Δήμο Σκύδρας και θ΄αντιστοιχεί σε λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση που θ΄ακολουθήσει για τη διεκδίκηση δωρεάν βιβλίων που αναφέρονται στη Μικρά Ασία.
Η κατάθεση των συμμετοχών ξεκινάει από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου κι ολοκληρώνεται την Τρίτη 10 Μαΐου 2022. Σε κάθε άτομο αντιστοιχεί μία συμμετοχή η οποία μπορεί ν΄αποσταλεί – κατατεθεί και ηλεκτρονικά.
Αρμόδια στελέχη για πληροφορίες και για την παραλαβή των συμμετοχών είναι:
η Ελένη Παπαδοπούλου (Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας),τηλ.:2381351860, ηλεκτρονική διεύθυνση:librarysk@skydra.gov.gr 
ο  Δημήτρης Αλεξανδρίδης ( Δημαρχείο),τηλ.2381351802,
ηλεκτρονική διεύθυνση:gra.dimarxou@skydra.gov.gr
Στηρίζουμε και προάγουμε τη γνώση και την παιδεία, μνημονεύουμε, τιμάμε και   διδασκόμαστε από την ιστορία μας!

Η Δήμαρχος Σκύδρας
Κατερίνα Ιγνατιάδου

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.