Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυξήσεις σε 500.000 δημοσίους υπαλλήλους φέρνει ο νέος κατώτατος μισθόςΑυξήσεις σε μισό εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους φέρνει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου.

Όπως εξήγησε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος υπάρχει διάταξη νόμου στην οποία αναφέρεται ότι κανένας εργαζόμενος με καθεστώς πλήρους απασχόλησης δεν μπορεί να παίρνει λιγότερο από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που από την 1η Μαΐου ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθεί στα 713 ευρώ το μήνα και σε 12μηνη βάση στα 831 ευρώ αυξήσεις θα πρέπει να δουν και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται με τον «παγωμένο» για 2,5 χρόνια κατώτατο μισθό του δημοσίου που είναι στα 780 ευρώ.

Υπάρχει διάφορα, για πρώτη φορά, σε βάρος του δημοσίου κατώτατου μισθού κατά 51 ευρώ, εξήγησε ο εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος. «Ξέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Λογιστήριο απασχολήθηκε με το ζήτημα και ενημέρωσε την κυβέρνηση για την “ανισότητα” σε βάρος του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Άρα, η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα, διότι για πρώτη φορά ο ιδιωτικός τομέας είναι μπροστά από τον δημόσιο, ως προς τον κατώτατο» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.