Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΈΝΙ Πέλλας: Όλοι στις 6 Απρίλη στην Γενική Απεργία και στις συγκεντρώσεις σε Έδεσσα και ΓιαννιτσάΌλοι στην Απεργία στις 6 Απρίλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, την ακρίβεια και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων στην ΕΔΕΣΣΑ, 11π.μ. ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, 11π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ)

     Η πανδημία φανέρωσε στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στις λεγόμενες «ανεπτυγμένες χώρες», τη χρεοκοπία των δημόσιων συστημάτων Υγείας. Η διαφαινόμενη υποχώρηση του επιδημικού κύματος δεν έφερε το τέλος της πανδημίας, όπως περίτρανα αποδεικνύεται. Η πανδημία είναι εδώ, επειδή παραμένουν οι συνθήκες που την τρέφουν: Η διασπορά στους κρίσιμους χώρους υπερμετάδοσης, η έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι ελλείψεις σε δομές υγείας,  η τραγική υποστελέχωση, το τέλμα στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται.
     Στο «Νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης δε χωράνε μόνιμοι εργαζόμενοι με δικαιώματα. Η ενίσχυση του καθεστώτος των συμβασιούχων-επικουρικών, η ανανέωση με το σταγονόμετρο των συναδέλφων με σύμβαση ορισμένου χρόνου για 3 μήνες, η ουσιαστική  απόλυση των υγειονομικών σε αναστολή, που παρατείνεται ως το τέλος του χρόνου, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου και δίνουν τη δυνατότητα απόλυσης μόνιμων υγειονομικών από το ΕΣΥ με οποιαδήποτε κάθε φορά πρόφαση και με τελικό στόχο τη μείωση των εργαζόμενων εν όψει της ιδιωτικοποίησής του. 
     Η παρέμβαση της ΕΝΙΠ όλο το προηγούμενο διάστημα σε συντονισμό με φορείς συλλόγους και σωματεία της περιοχής είχε τη δική της συμβολή ώστε να πιστέψει ο λαός ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο όταν οργανώνεται, δεν υποκύπτει και αγωνίζεται με ξεκάθαρους στόχους, χωρίς ζητιανιές και παρακάλια, χωρίς από μηχανής σωτήρες, χορηγούς και ευεργέτες, γιατί είναι δικαίωμά του ένα δημόσιο και δωρεάν, υψηλού επιπέδου, σύστημα Υγείας-Πρόνοιας αντίστοιχο των σύγχρονων επιτευγμάτων της επιστήμης και της ιατρικής τεχνολογίας..
     Καταδικάζουμε απερίφραστα την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Πρόκειται για έναν πόλεμο που προκλήθηκε από τον λυσσαλέο ανταγωνισμό των «Δυτικών» Δυνάμεων και της Ρωσίας που οδήγησε στην συσσώρευση στην περιοχή άφθονης εκρηκτικής ύλης, αφού οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, επιζητούν την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας. Όλα αυτά με θύματα τους λαούς, τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσίας. Ο πόλεμος που μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία βάζει την χώρα μας σε θανάσιμους κινδύνους, ενώ παράλληλα φορτώνει στις πλάτες του λαού με ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. 
     Απαιτούμε:
Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις του ΝΑΤΟ! Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία!
Άμεσα μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών!
Να μην κλείσει το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών! Να ενισχυθεί, να οργανωθεί με υποδομές και μέσα ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια και με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα. Να θωρακιστεί ΤΩΡΑ με την άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων-ογκολόγων. 
Να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας! Καμία μετακίνηση κλινικής ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών. 
Να ενισχυθούν οι παθολογικές κλινικές και τα ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων με άμεσες προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων παθολόγων. Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με κατεπείγουσες  διαδικασίες και με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων. Άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων. 
Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή με συχνά τεστ. Καμιά σκέψη για απόλυση υγειονομικού.
Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις για να μπαλώνονται τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης. 
Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. 
Επαναφορά των αποδοχών σε επίπεδα προ του 2012 με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των υγειονομικών. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους, χωρίς περικοπές.  
Άμεσα ριζικά μέτρα για την αναστροφή του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης με την εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.
Επαρκή στελέχωσή του ΕΚΑΒ με μόνιμο ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όχι στη διακομιδή διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών από ειδικευόμενους γιατρούς.
Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο. 
Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη που φέρνει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων και των μελών τους, που ποινικοποιεί τους αγώνες και αναστέλλει το δικαίωμα στην απεργία, που βάζει εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αποστολίδης Χαράλαμπος         Καραπαναγιώτης Κωνσταντίνος                                                  
                                                                                                        

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.