Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το μήνυμα των μαθητών του ΕΕΕΕΚ και ΕΠΑΛ Αριδαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον ΑυτισμόΤο δικό τους μήνυμα έδωσαν οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και του ΕΠΑΛ Αριδαίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου) συμμετέχοντας σε μια σειρά από δράσεις, στην κεντρική πλατεία της πόλης, που είχαν σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τη συμπερίληψη και την αποδοχή για τα άτομα του φάσματος του αυτισμού. Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. 
Σαν αποτέλεσμα, το παιδί έχει προβλήματα στην επικοινωνία, στις κοινωνικές επαφές, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στη συμπεριφορά. Η έγκαιρη διάγνωση τα κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα και η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ τα παιδιά, ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες που θα τα εφοδιάσουν για το μέλλον. 
Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα κάθε ατόμου, προσφέροντάς τους ισότιμες ευκαιρίες στη ζωή.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.