Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχολικές δραστηριότητες Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας



«17 ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11-04-2022, με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, η Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο: «17 ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ελισάβετ Φράγκου, σε συνεργασία με το ΚΠΕ  Έδεσσας- Γιαννιτσών και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού, αφήνοντας στους συμμετέχοντες, πλήθος συναισθημάτων και εκπαιδευτικών ιδεών.
Μεταξύ των στόχων που τέθηκαν και διαμόρφωσαν το περιεχόμενο της συνάντηση ήταν: 
Η αναγνώριση, ευαισθητοποίηση, υιοθέτηση των 17 Στόχων, γνωστοί ως «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.
Η αναγνώριση, ευαισθητοποίηση, των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (1989)
Η σύνδεση των 17 στόχων με τα Δικαιώματα του παιδιού και η αξιοποίησή τους σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.
Οι εισηγητές /τριες της Ημερίδας, προσέγγισαν ολιστικά και σφαιρικά τις θεματικές, μέσα από τις εισηγήσεις:
«17 στόχοι για μια καλύτερη εκπαίδευση», Ελισάβετ Φράγκου, ΥΣΔ ΔΠΕ Πέλλας
«Συνδέοντας τους 17 στόχους με τα δικαιώματα των παιδιών», Πάνος Χριστοδούλου, Διευθυντής του Δικτύου για τα δικαιώματα του Παιδιού
«Όταν εσύ λείπεις … τα δικαιώματα είναι εκεί», Θοδωρής Παπαϊωάννου, Μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών.
Ο απόηχος της Ημερίδας, απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι οι συνέργειες και οι εποικοδομητικές αλληλεπιδράσεις, αφήνουν θετικό αποτύπωμα τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και στην κοινωνία μας. 

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.