Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών για τις εκλογές στο σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Έδεσσας



Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών χαιρετίζει τους συναδέλφους, που κόντρα στους εκβιασμούς και το νοσηρό κλίμα που κάποιοι προσπάθησαν να επιβάλλουν, στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Α.Σ.Υ. 
Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε τη μάχη της ανάδειξης των προβλημάτων των συναδέλφων, της οργάνωσης του αγώνα, της διεκδίκησης ενός συστήματος υγείας που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού στην Υγεία. Χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που στις 6 Απρίλη έδωσαν απάντηση στη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, βγήκαν στο δρόμο για την προάσπιση του λαϊκού εισοδήματος, είπαν «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Δυστυχώς σε αυτές τις εκλογές τα είδαμε όλα. Είδαμε κατ’ αρχάς, την αγωνιώδη προσπάθεια της πλειοψηφούσας παράταξης να αποκλείσει δεκάδες συναδέλφους. Νεοδιορισμένοι συνάδελφοι, συνάδελφοι που θέλησαν να έρθουν πρώτη φορά σε επαφή με τη ζωή του σωματείου, συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή πετάχτηκαν σε μία νύχτα εκτός διαδικασίας. Η Α.Σ.Υ, καταγγέλλοντας το παραπάνω γεγονός δέχτηκε εξώδικο. Την ίδια την ημέρα των εκλογών, η ασφάλεια εμφανίστηκε τρεις φορές στο χώρο, χωρίς να συντρέχει μάλιστα κανένας ουσιαστικός λόγος. Μετά μάλιστα από την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών της Α.Σ.Υ., δήλωσαν ότι προσήλθαν για να ελέγξουν αν «έκλεισε» η κάλπη!!!, ενώ την τελευταία φορά δεν δίστασαν να εισέλθουν στον χώρο που διενεργούνταν η καταμέτρηση των ψήφων!!!! Δεν είναι μια παραφωνία. Η καταστολή που βίωσαν οι απεργοί στη Θεσσαλονίκη, οι συλλήψεις και οι προσαγωγές αποτελούν σκηνή του ίδιου έργου. Προφανώς κάποιοι ονειρεύονται άλλες εποχές, που ανήκουν στο πιο μαύρο παρελθόν. Νιώθουμε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε για ακόμη μία φορά. Δεν μας τρομοκρατούν! Δεν θα μας φιμώσουν! Οι εργαζόμενοι ξέρουν με τον αγώνα τους, να τσακίζουν στην πράξη και την ίδια τη ζωή και τέτοιες λογικές.
Συνάδελφοι, ο αγώνας για δημόσια – δωρεάν υγεία, για ένα ΕΣΥ χωρίς ιδιώτες και χορηγίες που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για την επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή, για την προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων όλων των υγειονομικών συνεχίζεται. Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει αποφασιστικά θέση. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, με αγώνες σε συντονισμό με τους μαχόμενους υγειονομικούς όλων των νοσοκομείων της χώρας, βάζουμε πλάτη να μην περάσει η λαίλαπα που μας ετοιμάζουν. Μπαίνουμε στον αγώνα για ένα δημόσιο – δωρεάν ΕΣΥ, για τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, για μόνιμες, μαζικές προσλήψεις στην Υγεία.  

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.