Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σιταριά: Το… διαστημικό χωριό που βρίσκεται στο δήμο Παιονίας του Κιλκίς (βίντεο)Η Σιταριά είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παιονίας στον νομό Κιλκίς, μέσα στον κάμπο του Αξιού. 
Στην απογραφή του 2011 είχαν καταγραφεί μόλις 82 κάτοικοι, αλλά σήμερα είναι πολύ λιγότεροι. 

Σύμφωνα με το eidisis.gr, ο τοπογράφος που έκανε τις χαράξεις είχε... κέφια και δημιούργησε ένα “διαστημικό” χωριό, που θυμίζει κηπούπολη της Μεγάλης Βρετανίας. 
Το χωριό δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930, όταν εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πρώην καπνεργάτες από την Καβάλα, μετά το κλείσιμο των εργοστασίων εκεί και τις μεγάλες κινητοποιήσεις.
Ωστόσο, οι τίτλοι των οικοπέδων δόθηκαν από τη Νομαρχία Κιλκίς 50 χρόνια μετά την εγκατάσταση των κατοίκων, το 1982. Ως οικισμός αναφέρεται επίσημα το 1940, οπότε και προσαρτάται στην τότε κοινότητα Βαφιοχωρίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο “Καλλικράτης”, μαζί με τον Λιμνότοπο, τη Νέα Καβάλα και τον Χρυσόκαμπο, αποτελούν τη δημοτική κοινότητα Λιμνοτόπου, που υπάγεται στη δημοτική ενότητα Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.