Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι των παίδων του Αερωπού στη Γερμανία (φωτο)



Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το ταξίδι των παίδων του Αερωπού Έδεσσας στο Πφόρτσχαϊμ της Γερμανίας, η από κοινού συμβίωση - προπονήσεις - φιλικοί αγώνες - παιχνίδια - περιηγήσεις με τους γερμανούς συναθλητές τους συντέλεσαν στην πραγματοποίηση του σκοπού της επίσκεψης που ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και η δημιουργία σχέσεων.

Είναι σίγουρο ότι θα ανταποδώσουμε την άψογη φιλοξενία των γερμανών στην Ελλάδα 14-20 Ιουνίου, όπου τα παιδιά αλλά και οι συντονιστές θα έρθουν ακόμα πιο κοντά.
Να ευχαριστήσουμε,
1) Το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΕΓΙΝ - DGJW) για την οικονομική στήριξη του όλου εγχειρήματος.
2) Την ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ για την συμβουλευτική στήριξη.
3) Τη ΔΗΚΕΔΕ για τα αναμνηστικά δώρα που προσφέραμε.

Ακολουθεί η περιγραφή του ταξιδιού μέσα από τα μάτια της Γερμανικής ομάδας.

ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ!
Μια κριτική που γράφτηκε από τον παίκτη μας για νέους Β και συμμετέχοντα στην ανταλλαγή Robin Beck....
Στις 15 Απριλίου 2022 ξεκίνησε η 7ήμερη ελληνική ανταλλαγή των νέων του Pforzheim B. Τα αγόρια περίμεναν τους Έλληνες B-youth από την Έδεσσα να προωθήσουν μαζί τη γερμανοελληνική σχέση. Εκδρομές στο Μέλανα Δρυμό ή στο Europa Park, προπονητικές ημέρες στο τοπικό Konrad-Adenauer Halle, μια γερμανική βραδιά με νόστιμο φαγητό, γερμανική κουλτούρα και κυρίως πολύ κέφι ήταν στο πρόγραμμα.

1η μέρα - Άφιξη των Ελλήνων
Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στις 7 μ.μ., οι Pforzheimers υποδέχτηκαν τα αγόρια από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης. Μετά από ένα θερμό καλωσόρισμα και την πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκαν μαζί, οι δύο ομάδες μετέφεραν ένα πούλμαν στο ξενοδοχείο IBIS στο Pforzheim. Λόγω της ανοιχτής φύσης των Ελλήνων, η διάθεση στο ταξίδι ήταν πολύ καλή και υπήρχε πολύ γέλιο. Όλα στα αγγλικά, φυσικά. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο στο Pforzheim, μετακομίσαμε στα δωμάτιά μας και μετά πήγαμε σε μια πιτσαρία για ένα νόστιμο γεύμα μαζί. Αυτό επέτρεψε να γνωριστούμε καλύτερα και να μιλήσουμε μεταξύ μας. Το γλωσσικό εμπόδιο αφαιρέθηκε γρήγορα και τα αγόρια τα πήγαν πολύ καλά αμέσως.

Ημέρα 2 - Κοινή ημέρα προπόνησης και "Γερμανική βραδιά" 
Μετά το πρώτο πρωινό στο ξενοδοχείο, ξεκινήσαμε στις 9 το πρωί στο Konrad-Adenauer Halle. Μια κοινή μέρα προπόνησης με καθήκοντα ομαδικής συγκρότησης και πολύ χάντμπολ ήταν επικείμενη. Παρά τους πολλούς παίκτες στην αίθουσα, η προπόνηση ήταν συγκεντρωμένη και οι προπονητές και των δύο ομάδων ανέλαβαν το καθένα τις μισές μικτές ομάδες. Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα και μια πεντανόστιμη κατσαρόλα ζυμαρικών από το κρεοπωλείο του Zorn, η νεολαία Β του JHA Baden μπήκε στην αίθουσα για να λάβει μέρος σε ένα «τουρνουά τριών ατόμων». Αυτό επέτρεψε στις τρεις ομάδες να ανταγωνιστούν μεταξύ τους. Οι Έλληνες έπαιξαν πρώτοι με την JHA Baden. Μετά από λίγα λεπτά έμειναν 4 γκολ πίσω και έτσι τα αγόρια της Pforzheim άρπαξαν τα ντραμς και επευφημούσαν τους Έλληνες από την κερκίδα. Η διάθεση ήταν πολύ καλή όταν ακούστηκε το σφύριγμα της ισοπαλίας. Δυστυχώς, οι Έλληνες έπρεπε να παραδεχτούν την ήττα στο τέλος. Στο δεύτερο παιχνίδι, η Β νέων μας αγωνίστηκε με την JHA Baden. Δεδομένου ότι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στην πρόκριση για το BWOL, ήθελαν φυσικά να κερδίσουν το παιχνίδι. Τώρα οι Έλληνες επευφημούσαν με τύμπανα τη Β νεολαία μας και τους στήριξαν. Οι Pforzheimer B-Youth κέρδισαν το πρώτο τους παιχνίδι με αυτοπεποίθηση. Τελικά οι Έλληνες έπαιξαν κόντρα στην Πφόρτσχαϊμ. Καλό παιχνίδι, αλλά με αραιωμένη βάση παικτών λόγω πολλών τραυματισμών. Τα αγόρια διασκέδασαν και έπαιξαν φιλικά μεταξύ τους. Η ομάδα του Pforzheim κέρδισε και αυτό το παιχνίδι. Στο τέλος του τουρνουά οι φιλοξενούμενοι από την Ελλάδα παρέδωσαν τις φανέλες τους στους νέους της Β μαζί με ένα μικρό δώρο από την Έδεσσα. Το βράδυ έγινε «Γερμανική βραδιά» που διοργάνωσαν οι γονείς του Γ.Γ. Με ψητό κρέας, ένα θηλάζον γουρούνι, πολλές νόστιμες σαλάτες και ωμά λαχανικά, φάγαμε καλά μετά από μια δύσκολη μέρα και στα αγόρια από την Ελλάδα παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικά πιάτα από τη Γερμανία. Η βραδιά έκλεισε με πολλά παιχνίδια team building και τα αγόρια διασκέδασαν πολύ μαζί. Ευχαριστώ όλους τους βοηθούς! 

3η μέρα- Εκδρομή στο Bad Wildbad 
Στις 9.30 ξεκινήσαμε την τρίτη μέρα στον σιδηροδρομικό σταθμό Pforzheim. Από εκεί πήραμε το τρένο για το όμορφο Bad Wildbad. Μετά από μια διαδρομή 30 λεπτών με το τρένο, οι δύο ομάδες έφτασαν στον Μέλανα Δρυμό με όμορφο καιρό. Στόχος της πεζοπορίας ήταν η κρεμαστή γέφυρα Wildline ύψους 60 μέτρων. Ο ένας ή ο άλλος έπρεπε να ξεπεράσουν τον φόβο τους για τα ύψη εδώ, αλλά άξιζε τον κόπο. Η όμορφη θέα στην κοιλάδα του Bad Wildbad αξίζει τον κόπο για όλους. Μετά τη μικρή "δοκιμή θάρρους" ο ορεινός σιδηρόδρομος μας πήγε πίσω στην κοιλάδα, όπου τα αγόρια είχαν ακόμη χρόνο να φάνε κάτι, να χαλαρώσουν ή να ρίξουν μια ματιά στη λουτρόπολη. Μετά πήραν το τρένο για να επιστρέψουν στο σπίτι. Το βράδυ βρεθήκαμε στο Burger Heart για δείπνο. Τα αγόρια μετά πήγαν για ύπνο σχετικά νωρίς γιατί η επίσκεψη στο Europapark ήταν επικείμενη την επόμενη μέρα.

4η μέρα - Επίσκεψη στο Europa Park
Μετά από καθυστέρηση 30 λεπτών λόγω ασθενείας του οδηγού του λεωφορείου, το αποκορύφωμα της εβδομάδας ξεκίνησε στις 8 π.μ. Γεμάτη μουσική και παιδιά με καλό χιούμορ, οι δύο ομάδες οδήγησαν προς το Rust στο Europa Park. Μετά από μιάμιση ώρα διαδρομή, είδαμε το Europapark με ανυπομονησία. Ο ξεναγός Ala οδήγησε μπροστά με το λεωφορείο SG για να πάρει τα εισιτήρια. Έτσι θα μπορούσατε να πάτε αμέσως και να οδηγήσετε τα πρώτα τρενάκια χωρίς πολλή αναμονή. Μετά από 9 ώρες στο πάρκο, τα κουρασμένα αγόρια και οι εκπαιδευτές κατευθύνθηκαν πίσω στο ξενοδοχείο. Ένα επιτυχημένο ταξίδι σε ένα από τα μεγαλύτερα λούνα παρκ της Ευρώπης έφτασε στο τέλος του.

Ημέρα 5 - Προπονητική ημέρα στο Konrad-Adenauer Halle
Το πρωί της πέμπτης ημέρας της ανταλλαγής, κάποιοι παίκτες του SG ξύπνησαν με έντονο κρυολόγημα. Δυστυχώς, πολλά αγόρια του Pforzheim δεν ήταν πλέον σε θέση να λάβουν μέρος στην ανταλλαγή και έπρεπε να τα παραλάβουν ή να μείνουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τώρα έπρεπε να γίνει μια μικρή αναδιάταξη και οι προπονητές από ΓΓ και Έδεσσα αποφάσισαν να προπονηθούν χωριστά. Οι Έλληνες προπονήθηκαν από τις 9.30 έως τις 11.00 και οι υπόλοιποι Pforzheimers από τις 11.15 έως τις 12.30. Με αυτόν τον τρόπο έγινε δυνατή η αποτελεσματική προπόνηση παρά τις απουσίες λόγω ασθένειας. Για δεύτερη φορά, οι τερματοφύλακες της Έδεσσας κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια επίπονη προπόνηση τερματοφυλάκων με επικεφαλής τον Manfred Karpstein "Manne". Για τον τελευταίο αγώνα το μεσημέρι, οι ομάδες ήταν μικτές, έτσι Έλληνες και Pforzheimers έπαιξαν μαζί σε μία ομάδα. Παρά τις συνθήκες, κατέληξε να είναι μια καλή μέρα προπόνησης!

6η μέρα- Επίσκεψη στο Μουσείο Mercedes-Benz και το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ στη Στουτγάρδη
Την προτελευταία ημέρα της ανταλλαγής, μόνο δύο νεαροί παίκτες Β από το SG μπόρεσαν να πάρουν το τρένο για το Μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη και στη συνέχεια να επισκεφθούν το παραδοσιακό ανοιξιάτικο φεστιβάλ. Οι Έλληνες απόλαυσαν πολύ τη διαμονή τους στη Στουτγάρδη και μπόρεσαν να πάρουν μαζί τους πολλές εντυπώσεις. Πολλά μάθαμε για τη γερμανική ιστορία σε σχέση με τη μεγαλύτερη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο Μουσείο Mercedes-Benz. Χάρη στα πολύγλωσσα ηχητικά βιβλία που ήταν διαθέσιμα εκεί, δεν ήταν πρόβλημα για τους Έλληνες να κατανοήσουν τα κείμενα και τους σταθμούς. Μετά την επίσκεψη στο Μουσείο της Mercedes-Benz, το ανοιξιάτικο φεστιβάλ καταιγίστηκε στο Canstatter Wasen. Εκεί τα αγόρια είχαν ξανά χρόνο για τον εαυτό τους και μπόρεσαν να απολαύσουν το παραδοσιακό πανηγύρι. Στη συνέχεια επετράπη στους παίκτες από την Ελλάδα και την Pforzheim να επισκεφθούν το κέντρο της Στουτγάρδης και να πάνε για ψώνια. Το βράδυ φάγαμε μαζί στο Kupferhammer στο Pforzheim και κάναμε ένα μικρό κουίζ.

Ημέρα 7: Κυνήγι οδοκαθαριστών στο Pforzheim και αποχαιρετισμός
Την τελευταία μέρα οι Έλληνες προπονήθηκαν για τελευταία φορά στο Konrad-Adenauer Halle. Δυστυχώς ακόμα χωρίς παίκτες της Pforzheim. Έπειτα, υπήρχε η τελευταία εργασία που έπρεπε να κυριαρχήσει: ένα κυνήγι οδοκαθαριστών μέσω του Pforzheim. Οι εργασίες έπρεπε να ολοκληρωθούν στο Pforzheim σε ομάδες των τεσσάρων, ένας Γερμανός και τρεις Έλληνες η καθεμία. Υπήρχε ένα γράμμα για κάθε σωστή εργασία. Η ομάδα που θα βρει πρώτη τη σωστή απάντηση στο τέλος κερδίζει. Έτσι επιτέλους περπατήσαμε ξανά στην πόλη και μάθαμε λίγα πράγματα για την ιστορία της πόλης. Στο τέλος, φάγαμε μαζί για μια τελευταία φορά στην πιτσαρία και ανακοινώθηκαν οι νικητές του κουίζ και του κυνηγιού οδοκαθαριστών. Οι νικητές του κυνηγιού οδοκαθαριστών έλαβαν όλοι μια φανέλα Pforzheim/Eutingen ως ανταμοιβή. Στις 4 το απόγευμα τα αγόρια από το SG αποχαιρέτησαν τους Έλληνες μπροστά στο ξενοδοχείο. Ταξίδεψαν με πούλμαν στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης προκειμένου να πετάξουν πίσω στην πατρίδα τους την Ελλάδα. Έτσι τελειώνει το πρώτο μέρος της ανταλλαγής. Τα αγόρια μπόρεσαν να κάνουν πολύ καλά φίλους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και τα πήγαιναν πολύ καλά. Η επιστροφή στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 14.06.22 και οι εκπαιδευτές από την Ελλάδα έχουν ήδη παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για αυτό.
Ευχαριστούμε πολύ τον Alexander "Ala" Bossert για την εξαιρετική προετοιμασία και όλη τη διοργάνωση! Επίσης ευχαριστώ πολύ όλους τους βοηθούς!! 
pag
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.