Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Καρασμάνη με τον διοικητή του ΕΦΚΑ για σειρά ασφαλιστικών ζητημάτων



ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ 6.000 ΣΕ 10.000 ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΓΑ
Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΠΡΟΣ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΦΡΟΝΔΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Το θέμα των καθυστερήσεων στη έκδοση συντάξεων – παρά την πρόοδο που το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί, ήταν το πρώτο που συζητήθηκε στη συνάντηση χθες το απόγευμα του Γιώργου Καρασμάνη με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή.

Ο κ. Δουφεξής αναγνώρισε ότι πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται σε αρκετές υπηρεσίες, όπως πχ το ΤΣΕΑΠΣΓΟ. Γι’ αυτό, είπε στον Γιώργο Καρασμάνη, την τελευταία εβδομάδα τοποθετήθηκαν εκεί Διευθυντής και Προϊσταμένη. Επίσης τον διαβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζεται και το γενικότερο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού κυρίως στις κεντρικές υπηρεσίες, ώστε η κατάσταση να ομαλοποιηθεί. 

 Ο πρώην Υπουργός στο σημείο αυτό επισήμανε την έλλειψη προσωπικού στα δύο υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στον Νομό μας – με το πρόβλημα να είναι εντονότερο σε εκείνο της Έδεσσας – υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να συμπεριληφθεί στη γενικότερη προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης, παρά το γεγονός ότι οι εκεί εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτούς για να υπερκαλύψουν τους στόχους.

 Με την ευκαιρία της συζήτησης για το προσωπικό του Φορέα, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε να πληροφορηθεί το πότε θα τεθεί σε ισχύ η Διάταξη που ψηφίστηκε τελευταία και προβλέπει πριμ παραγωγικότητας για τους υπάλληλους. 
Ο Διοικητής τον ενημέρωσε ότι αναμένει την έκδοση της υπουργικής απόφασης για να την εφαρμόσει.

 Επίσης, στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε από τον Γιώργο Καρασμάνη το ¨φλέγον¨ θέμα της αύξησης του ορίου οφειλών ασφαλιστικών εισφορών για τη συνταξιοδότηση.
Ο Διοικητής είπε ότι η ηγεσία του Υπουργείου έχει αποφασίσει μετά το Πάσχα να αυξήσει το όριο για τις οφειλές στον ΟΓΑ από τις 6.000 στις 10.000, θέμα για το οποίο ο πρώην Υπουργός είχε καταθέσει τροπολογία. 

 Όσον αφορά δε τους ασφαλισμένους εμπόρους και επαγγελματίες - στον πρώην ΟΑΕΕ – για τους οποίους ο Γιώργος Καρασμάνης επιχειρηματολόγησε στον Διοικητή αναδεικνύοντας την ανάγκη να αυξηθεί και γι’ αυτούς το αντίστοιχο όριο – ο κ. Δουφεξής διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα ρευστότητας του Φορέα προκειμένου να εισηγηθεί και γι’ αυτούς τους ασφαλισμένους την αύξηση του ορίου των οφειλών τους από τις 20.000 στις 30.000. Και για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία του.

Να σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών ο Γιώργος Καρασμάνης είχε επικοινωνία με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και πρόεδρο της Επιτροπής που συστάθηκε για να εξετάσει τα προβλήματα των ΑΜΕΑ, μεταξύ αυτών και την πρόταση του πρώην Υπουργού για τη μείωση ηλικίας συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό τομέα, όσων έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία. Ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε να επισπευσθεί η έκδοση του πορίσματος.

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή 

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.