Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Έρχεται ο γίγαντας'': Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συντοπίτη μας βραβευμένου συγγραφέα Μάκη Τσίτα



Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο" το νέο βιβλίο του συντοπίτη μας βραβευμένου συγγραφέα Μάκη Τσίτα, «Έρχεται ο γίγαντας».

Περιγραφή βιβλίου
Μια φορά κι έναν καιρό, οι κάτοικοι µιας ήσυχης πόλης έµαθαν πως θα έφτανε σε λίγο εκεί ο γίγαντας Αγκουγκαράν, ο φόβος και ο τρόµος όλου του κόσµου! Δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, κι έτσι έτρεξαν αµέσως να θωρακίσουν τα σπίτια τους, να προµηθευτούν πολλά τρόφιµα, αλλά και όπλα για να αντιµετωπίσουν τον εχθρό. Ώσπου, τρεις µέρες µετά, ακούστηκε ένας απαίσιος θόρυβος που έκανε τα σπίτια να τρέµουν και τα τζάµια να τρίζουν. Κι αµέσως εµφανίστηκε µια τεράστια σκιά, που έκρυψε τον ήλιο. Και τότε, τότε...

Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο...
Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Ο βραβευμένος συντοπίτης μας συγγραφέας Μάκης Τσίτας
Ο Μάκης Τσίτας είναι συγγραφέας και διευθυντής του ενημερωτικού site για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr.
Γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Ήταν αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού Περίπλους (1994-2005) και συνεκδότης και διευθυντής του περιοδικού για το βιβλίο Index (2006-2011). Από το 2012 διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diastixo.gr.
Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Διηγήματα και βιβλία του για παιδιά έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Έργα του σκηνοθέτησαν η Ρούλα Πατεράκη (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), η Τατιάνα Λύγαρη (Θέατρο Το Τρένο στο Ρούφ, viva.gr), η Έρση Βασιλικιώτη («Θέατρο των Καιρών»), η Σοφία Καραγιάννη (Θέατρο «Vault»), ο Προμηθέας Αλιφερόπουλος (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), η Taru Makela (Christine and Goran Schildt Foundation, Φινλανδία), ο Alexandru Mazgareanu (Θέατρο «Nottara», Ρουμανία).
Στίχους του μελοποίησαν ο Γιώργος Σταυριανός, ο Τάκης Σούκας, η Τατιάνα Ζωγράφου και ο Νίκος Βασιλείου και τραγούδησαν οι Νένα Βενετσάνου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κώστας Παρίσσης, Σοφία Παπάζογλου, Θεοδώρα Τζίτα, Νεφέλη Φασούλη, Ηρώ Μπέζου.
Έχει εκδώσει 26 βιβλία για παιδιά και 5 για ενήλικες με τελευταίο τη νουβέλα Πέντε στάσεις (εκδ. Μεταίχμιο, 2020).
Για το μυθιστόρημά του "Μάρτυς μου ο Θεός" έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature) και τιμήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Πέλλας, τον Δήμο Έδεσσας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Το "Μάρτυς μου ο Θεός" κυκλοφορεί σε 12 ευρωπαϊκές γλώσσες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.