Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτή είναι η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησηςΕκδόθηκε η νέα ΚΥΑ που περιλαμβάνει όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού που θα ισχύουν έως τις 11 Απριλίου. Στην συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση γνωστοποιείται επίσης το νέο καθεστώς που θα ισχύει για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Βάσει της ΚΥΑ λοιπόν πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:
α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορoνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και
β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορoνοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο (2) δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορoνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην ΚΥΑ αναφέρεται:
«Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα (9) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση»

Στους 6 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης
Σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης στην ΚΥΑ υπενθυμίζεται ότι εκδίδονται:
α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο,
β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορoνοϊού COVID-19 (rapid test).

To σημείο – κλειδί της ΚΥΑ για τα πιστοποιητικά νόσησης αναφέρει ότι πλέον «η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο».
Ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται από α) δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία ή β) εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο. Αναφορικά με τα μη εμβολιασμένα άτομα, εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις εκατόν ογδόντα (180) ημέρες ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης συν μία (1) ημέρα και είναι θετικός, δεν εκδίδεται εκ νέου πιστοποιητικό νόσησης, τηρουμένων πάντως των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Αναφορικά με τα εμβολιασμένα άτομα, για τους ενήλικες που είναι εμβολιασμένοι είτε με τις δύο (2) δόσεις του εμβολίου είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο και επαναμολύνονται από κορονοϊό COVID-19 δεύτερη φορά εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού (δηλ. εντός των εννέα (9) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης ή της μοναδικής δόσης), εκδίδεται πιστοποιητικό επαναμόλυνσης, το οποίο έχει διάρκεια εκατόν ογδόντα (180) ημέρες.

Το πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού που αναφέρθηκε παραπάνω, έχει επίσης ισχύ 180 ημερών, δηλαδή 6 μηνών.

Τα εν λόγω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του ατόμου είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ίσχυε 7 μήνες για τους άνω των 60 ετών ενώ το πιστοποιητικό νόσησης για 3 μήνες. Αυξάνεται δηλαδή πρακτικά η ισχύς τους.

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 comments:

 1. τα έχετε κάνει ΄ένα μπουρδ@λο! Αλλάζετε τις αποφάσεις των μέτρων προστασίας και της ισχύος των εμβολίων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κι όχι με την κρισιμότητα του κινδύνου λόγω αύξησης των κρουσμάτων!Είσαστε ελεεινοί καραγκιόζηδες για αυτό θρηνήσαμε 30.000 νεκρούς,φίλους , συγγενείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα κατηγορούμενος για συκοφάντηση μπουρδέλου.
   Εκεί υπάρχουν κανόνες και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
   Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με κάτι τέτοιο
   Ότι γουστάρουν κάνουν

   Και επειδή βρήκαν απέναντι τους υπάκουα πρόβατα, τα ετοιμάζουν για τέταρτη.
   Ακόμα και οι κτηνίατροι ξέρουν εξ αρχής πόσα κάνουν στα πρόβατα που εκτρέφουν

   Εδώ βλέποντας και κάνοντας, αφού αντέχουν

   Διαγραφή
  2. 7:24 μ.μ. τράβα στο δέντρο σου εσύ και άσε τους άλλους να κρίνουν τα εμβόλια, εσύ στις μπανάνες σου.

   Διαγραφή
 2. Εσύ 9.51 μη ξεχνάς κάθε 15 και 30 του μηνός να πηγενεις στα γραφεία της εταιρείας Ν.Δ για να περνεις το μηνιάτικο τη δε καταλαβενεις με τους φασίστες που μπλέξαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.