Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού ΕλληνισμούΣτις 6 Απριλίου 1914 η Ιστορία έγραφε το πρώτο δραματικό κεφάλαιο του βίαιου ξεριζωμού του πληθυσμού της Ανατολικής Θράκης από την πατρογονική του εστία.
 Ήταν ένα Μαύρο Πάσχα, χωρίς Ανάσταση για τους Έλληνες της Θράκης, βυθισμένο σε μια αναπάντεχη τραγωδία που περιλάμβανε σφαγές, λεηλασίες, βασανιστήρια, εκτοπίσεις, αναγκαστική στρατολόγηση στα τάγματα εργασίας και εξυπηρετούσε τις γεμάτες κυνισμό επιδιώξεις των Νεότουρκων για την πλήρη εκκαθάριση της περιοχής από το ελληνικό στοιχείο. 
Τα Πάθη του Ελληνισμού θα συνεχίζονταν δυστυχώς με απίστευτη αγριότητα διαγράφοντας νέους κύκλους αίματος που σφράγισαν την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και με τη μικρασιατική καταστροφή θα οδηγούσαν στην οριστική έξοδο του πληθυσμού από τις πανάρχαιες κοιτίδες του πολιτισμού του.  
Η 6η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, μας υπενθυμίζει τη μεγάλη θυσία των Θρακιωτών και υπογραμμίζει την αδήριτη ανάγκη της  αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας μέσω της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τους θύτες της.  

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. γυρνάμε σελίδα και προσπαθούμε να αγαπησουμε τον εχθρό μας...Διαφορετικά......πάτα θα έχουμε μίσιος μέσα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.