Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η πρώτη με φυσική παρουσία του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών: «Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» (βίντεο)



Εικοστή έκτη περίοδος εκδηλώσεων 2021 - 2022 
του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών

Μετά από μια διετία διαδικτυακών εκδηλώσεων και τον αδόκητο θάνατο του προσφιλούς μέλους του ΔΣ και υπεύθυνου του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών Βασίλη Πόπτση, την  Πέμπτη 14-4-22 στη φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά  έλαβε  χώρα η πρώτη με φυσική παρουσία ,εξαιρετική ομολογουμένως, εκδήλωση.
Συνεργάστηκαν άψογα η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» και ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών. Καλεσμένος  ομιλητής ο κ. Πολύκαρπος Αδαμίδης, αναπλ. Καθηγητής  Διεθνών Σχέσεων, Προμηθειών και Κοινοτικού Δικαίου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω που  παρουσίασε την  ενδιαφέρουσα εισήγησή του με τίτλο «Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας».
 Σε μια μεστή, συγκροτημένη και άρτια ομιλία  θίχθηκαν ζητήματα όπως τα χωρικά ύδατα, η υφαλοκρηπίδα, η Α.Ο.Ζ. , οι  Ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις κλπ.  Θα πρέπει να γίνουν σεβαστές οι διεθνείς συνθήκες,  τα όρια της εθνικής κυριαρχίας και τα θαλάσσια σύνορα. Σε ειδικές περιπτώσεις και διενέξεις οι  θεσμοί όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας κ.ά. μπορούν να γνωμοδοτήσουν επ΄αυτών. Ο δε διάλογος και η ειρηνική επίλυση των όποιων διαφορών αποτελούν εγγύηση καλών γειτονικών σχέσεων μεταξύ των κρατών.  
Η αρχή της μέσης γραμμής και οι συμμαχίες αποτελούν για την Ελλάδα ένα εργαλείο και όπλο στα χέρια της. Τέλος η αποτελεσματική προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας απαιτεί μια σύνθεση πολιτικών, διπλωματικών, κοινωνικών, οικονομικών  και στρατιωτικών δεδομένων.  
Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Χρήστος Τανάσκος  και ο πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Γ. ‘’Ο Φίλιππος’’ Κωνσταντίνος Κάμτσης. Παρουσιαστής ήταν ο Λάζαρος Κενανίδης μέλος του Δ.Σ. της Ι.Λ.Ε.Γ. , ενώ την βιντεοσκόπηση και το μοντάζ ανέλαβε ο Γεώργιος Γρηγοριάδης μέλος του Δ.Σ. της Ι.Λ.Ε.Γ. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.