Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ετήσια μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών με τίτλο: «Η Ελλάδα του Μίκη»Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα λάβει χώρα η ετήσια μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών με τίτλο «Η Ελλάδα του Μίκη». Θεματική της συναυλίας θα αποτελέσει ο μεγάλος Έλληνας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης και πιο συγκεκριμένα θα ερμηνευθούν τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο έργο του Άξιον εστί. Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα όπως και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες με ιδιαίτερη αναφορά στις δημώδεις μουσικές παραδόσεις της Κρήτης, της Θράκης και του Πόντου, από τις οποίες δέχθηκε επιδράσεις η μουσική δημιουργία του Θεοδωράκη. Τα προαναφερθέντα θα ερμηνεύσουν μουσικά σύνολα του σχολείου, όπως η βυζαντινή-παραδοσιακή χορωδία, η παραδοσιακή ορχήστρα και η ευρωπαϊκή χορωδία και ορχήστρα. Το jazz σύνολο σαξοφώνων θα καλωσορίσει το κοινό κατά την προσέλευση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών επανέρχεται στα δια ζώσης καλλιτεχνικά γεγονότα, ύστερα από δύο χρόνια διαδικτυακών δράσεων λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που βίωσε η χώρα μας. Μάλιστα, επανέρχεται δίνοντας ένα νέο στίγμα με συναυλίες ενιαίων θεματικών αξόνων συνδέοντας τη μουσική τέχνη και επιστήμη με άλλες επιστήμες και με το ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι, με την ίδια τη ζωή.

Οι θεατές εισέρχονται μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικού νόσησης

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

H χρήση μάσκας καθ’όλη την εκδήλωση είναι υποχρεωτική.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Βασιλειάδης Περικλής, Διευθυντής

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Επιτέλους θα καμαρώσουμε ξανά τα παιδιά από κοντά. Οι εκδηλώσεις του Μουσικού μας Σχολείου αποτελούσαν πάντα μια από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις του Δήμου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.