Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΥΠΕΝ: Φθηνό ρεύμα από τους δήμους για τα ευάλωτα νοικοκυριάΚίνητρα σε Δήμους και Περιφέρειες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προκειμένου να παρέχουν φθηνότερη ενέργεια σε ευάλωτους καταναλωτές και νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας παρέχει το νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης των ΑΠΕ που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 100 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού θα μπορούν να εγκαθιστούν μονάδες ΑΠΕ για την υποστήριξη ευάλωτων καταναλωτών και την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας πολιτών του οικείου δήμου ή της οικείας περιφέρειας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Επίσης, επιτρέπεται η εγκατάσταση σταθμών Α.Π.Ε για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών όχι μόνο κοινωφελών επιχειρήσεων, παιδικών, σταθμών, σχολείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων (που προβλέπονταν ήδη) αλλά και:

- δημοτικών και δημοσίων αθλητικών κέντρων, εγκαταστάσεων και δικτύων οδοφωτισμού, εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και κάθε άλλου κτιρίου, υποδομής ή εγκατάστασης που, είτε ανήκει, είτε εξυπηρετεί ανάγκες του Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, με τη διάταξη αυτή επιδιώκεται να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενεργειακές ανάγκες των ΟΤΑ και των υποδομών τους με πράσινη ενέργεια μέσω της εγκατάστασης σταθμού Α.Π.Ε. και του εικονικού συμψηφισμού ενέργειας. Επιπλέον αποσκοπούνται η προστασία και η υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση αποσκοπεί στη μείωση του μέσου χρόνου αδειοδότησης νέων έργων ΑΠΕ σε 14 μήνες από 5 χρόνια που είναι τώρα, στην αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για την ένταξη περισσότερων μονάδων ΑΠΕ και στην ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ τουλάχιστον 3,5 GW έως το 2030. Στόχος της κυβέρνησης όπως έχει τονίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είναι το φθινόπωρο να προκηρυχθούν οι πρώτοι διαγωνισμοί για μονάδες αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες.

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 comments:

 1. Τη στιγμή που Ισπανία και Πορτογαλία απαίτησαν και εξασφάλισαν την έγκριση της Ε.Ε ώστε να πέσουν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτές τις δύο χώρες θεαματικά για όλους τους κατοίκους, οι δικοί μας άριστοι κατεβάζουν ακόμα ιδέες για υποτιθέμενες φθηνότερες τιμές μόνο για τους ¨¨ευάλωτους¨¨ μέσα από τις ασταθείς πράσινες και εισαγόμενες ΑΠΕ.
  Και κάτι δήμοι που είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό, τι θα κάνουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κάτι χρεωμένοι Δήμοι σαν τον δικό μας της Πέλλας ,ούτως ή άλλως δεν κάνουν τίποτε, ούτε θα κάνουν, διότι λείπουν οι άνθρωποι με ιδέες , γνώσεις και καλλιέργεια .Άντε καμιά σημαιούλα σε κανένα συλλαλητήριο! Μέχρι εκει τους κόβει

   Διαγραφή
  2. Έλα ρε συριζαιε τραβά στην σπηλιά σου

   Διαγραφή
  3. 11:52 μακάρι ο Συριζαιος να πάει στην σπηλιά του. Έτσι θα γλυτώσουν όλοι οι πολίτες του Δήμου Πέλλας από τον Στάμκο κι' εσένα τον εθνικόφρονα πατριδοκαπηλο. Μήπως σου διαφεύγει της προσοχής ότι ιδρυτικό μέλος της ΑΝΑΣΑ ήταν ο Δήμαρχος σου. Άντε γεια ρε μπουφο που έχεις και άποψη...

   Διαγραφή
 2. Κάποιος υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές στην Έδεσσα μιλούσε για διεκδίκηση από τον Δήμο του Υ/Σ της ΔΕΗ στον Άγρα και όλοι τον λοιδορούσαν .
  Τώρα που η Κούλειος πολιτική ιδέα τίθεται σε εφαρμογή, όλα καλά;
  Μήπως τώρα η δημιουργία μονάδων ΑΠΕ συνεπάγεται και εισαγωγές εξοπλισμού από τους φίλους ορισμένων που είναι οι Γερμανοί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.