Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σωματεία και Φορείς Ν. Πέλλας: Κάλεσμα συμμετοχής στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος



Απευθυνόμαστε, σε όλους τους μαζικούς φορείς του νομού Πέλλας, σε κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, τις γυναίκες, τη νεολαία που έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία. Σε όσους αναγνωρίζουν την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται σήμερα για τους λαούς στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου που γίνεται πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους τρομάζουν από τους λογαριασμούς που καταφθάνουν, που αγωνιούν για την αποπληρωμή του δανείου, που κόβουν από τα ψώνια του super market και πάλι δεν τους βγαίνει, στους επαγγελματίες που βλέπουν τα πάγια μηνιαία έξοδα να πνίγουν τη δουλειά τους, στους νέους που με τους μισθούς στα τάρταρα και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας δυσκολεύονται να προχωρήσουν στη ζωή τους, στους συνταξιούχους που με τη χιλιοκομμένη σύνταξή τους προσπαθούν να επιβιώσουν και να στηρίξουν την οικογένειά τους, να πουν ένα μεγάλο «Φτάνει πια! Ως εδώ!»
Δεν μπορούμε να δουλεύουμε με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες μας. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι ο κατώτερος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007 και ότι οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να ζούμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια. 
Δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά λύση από «σωτήρες». Η μόνη λύση και διέξοδος είναι η οργάνωσή μας, η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η κοινή μας δράση για την προστασία του εισοδήματος μας, για την προστασία της ζωής μας.  
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην μείνει κανείς μόνος του απέναντι στο τσουνάμι ακρίβειας που χτυπάει τα λαϊκά νοικοκυριά. Τονίζουμε την ανάγκη για καθημερινή δράση και αγώνα για αλληλεγγύη στη γειτονιά! Σε κανένα λαϊκό σπίτι να μη διακοπεί η παροχή ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής. Να μην υπάρχουν οικογένειες που πεινάνε τα παιδιά τους, που δυσκολεύονται ακόμη και στα πιο στοιχειώδη. 
Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια. Να μην αφήνουμε πια την αγανάκτηση και την οργή μας να μας πνίγει χωρίς να δίνουμε απάντηση για όσα βάσανα τραβάμε. Να δείξουμε τη δύναμή μας, οργανώνοντας τον αγώνα μας και παλεύοντας ο ένας πλάι στον άλλον. 
Τα ψίχουλα που παρουσίασε ως μέτρα στήριξης η κυβέρνηση και οι εξαγγελίες για αύξηση του κατώτερου μισθού αποτελούν πραγματικά πρόκληση! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! 
Η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται στην καθημερινότητα μας, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Απαιτεί να βγούμε στο προσκήνιο, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση απέναντι στα καθημερινά μας προβλήματα.
Όλοι στις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 1η Μάη
Γιαννιτσά: 11π.μ. Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος)
Έδεσσα: 11π.μ. Μικροί Καταρράκτες

Όλοι στις συσκέψεις που θα γίνουν την Τετάρτη 27 Απρίλη, για να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας μέσα από τα σωματεία μας και τους φορείς
Γιαννιτσά: 7μ.μ. Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος)
Έδεσσα: 7μ.μ. Μικροί Καταρράκτες

Εκ μέρους των σωματείων και φορέων του Νομού Πέλλας
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα
Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (Ε.Ν.Ι.Π.)
Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ
Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Ομόνοια»
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος «Ο Αγρός»
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Ενότητα» (Μπλόκο Γυψοχωρίου)

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.