Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: Αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής στα ψηφοδέλτια - Τα ονόματα στην ΠΕ Πέλλας


Όσο ο ορίζοντας εκλογών αρχίζει να αχνοφαίνεται, τόσο και τα κόμματα τίθενται όλο και περισσότερο σε εκλογική ετοιμότητα. Ιδιαίτερα δε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οι διεργασίες μοιάζει να μπαίνουν στην τελική ευθεία και σ' αυτή την κατεύθυνση ευνοεί και η συγκυρία, μετά και την θριαμβευτική εκλογή της νέας ηγεσίας.
Συζητώντας πρόσφατα με τοπικό στέλεχος που διαθέτει "ειδικό πολιτικό βάρος" ως προς το ΠΑΣΟΚ της Πέλλας, μας έλεγε: "...Η κουλτούρα και η φιλοσοφία του ψηφοδελτίου πρέπει να είναι σε πλήρη αντιστοίχιση με τους όρους που η κοινωνία έδωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη, δηλαδή την εντολή επανασχεδιασμού της κεντροαριστεράς με διατύπωση καθαρών θέσεων, με ανανεωμένο στελεχιακό προσωπικό που θα ανταποκρίνεται στην δυναμική της τοπικής κοινωνίας". Καταλήγοντας τόνισε, ότι "η συγκρότηση ψηφοδελτίου ταυτόχρονα με την ανακοίνωση, θα πρέπει να δημιουργεί τοπικό γεγονός σαφούς διεύρυνσης...".

Τα σενάρια με τα ονόματα στην ΠΕ Πέλλας
Τα ονόματα γύρω από τα οποία φαίνεται να εξελίσσεται η διαδικασία, δημιουργούν αίσθηση.
Συγκεκριμένα:

Έδεσσα- Σκύδρα
Στη πρωτεύουσα του νομού μας φαίνεται να "κλειδώνει" η υποψηφιότητα του δικηγόρου Αντώνη Ξυλουργίδη, όπου μαζί με την -επίσης δικηγόρο- Ραχήλ Αλεξανδρίδου μοιάζει να συγκροτούν ένα ισχυρό εκλογικό δίδυμο.
Ένα άλλο πρόσωπο που για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί εκλεκτή επιλογή, είναι αυτό του πρώην Δημάρχου Έδεσσας, Γιάννη Σόντρα, όνομα που παραμένει με ενδιαφέρον στις συζητήσεις.
Επίσης, η Κική Παπαδάκη (ήταν υποψήφια και στις προηγούμενες εκλογές) μαζί με στελέχη της νεότερης γενιάς, όπως ο Γιάννης Τσακίρης, ο Δημήτρης Κορώνας, ο Θωμάς Χατζηλιάδης και ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε Βασίλης Πετρόπουλος, βρίσκονται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων.

Δήμος Πέλλας- Γιαννιτσά
Στο μεγαλύτερο δήμο της Π.Ε. Πέλλας και στα Γιαννιτσά, το πρόσωπα που φαίνεται να επικυριαρχούν, είναι του πρώην Δημάρχου Νίκου Παπανικολάου και του ιατρού- Ορθοπαιδικού Θωμά Μουμτζιδέλη, δηλαδή ονόματα δυο ισχυρών υποψηφιοτήτων.
Ακόμη, μια πιθανή θέση στο ψηφοδέλτιο μπορεί να έχει το όνομα του φαρμακοποιού Πάνου Ζαρογουλίδη (ήταν και την προηγούμενη φορά υποψήφιος βουλευτής) όπως και των νεότερων στελεχών, Παντελή Μάρκου και Θανάση Βενιτσανόπουλου. Ιδιαίτερα ικανή υποψηφιότητα μπορεί να αποτελέσει το προβεβλημένο και έμπειρο αγροτικό στέλεχος, Κώστας Κωνσταντινίδης.

Αλμωπία
Με δεδομένο ότι ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παρούτογλου παραμένει στην αυτοδιοίκηση καθώς θα διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το "παιχνίδι" φαίνεται να είναι ρευστό. Ο Μιχάλης Μπογδάνης αποτελούσε -και εξακολουθεί να αποτελεί πάντα- μια σεβαστή υποψηφιότητα, όπως άλλωστε και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Πασόης. Όμως υπάρχουν και μπορεί να διεκδικήσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο και τα στελέχη της νεότερης γενιάς, όπως η Δέσποινα Καλδερεμτσή, ο πολιτικός μηχανικός Ευάγγελος Τσαβδάρης, ο Μανόλης Τζάρης, ο Στάθης Κόϊος και ο Ισίδωρος Ιωαννίδης. Τέλος, στην Αλμωπία διαμορφώνεται στο παρασκήνιο μια υποψηφιότητα που μπορεί να κάνει αίσθηση αλλά και την διαφορά.

Άνοιξε στο κόμμα η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων
Να σημειωθεί ότι άνοιξε στο κόμμα η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 8 Μαΐου. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , "η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων θα είναι ανοικτή ως τις 8 Μαΐου και με βάση αυτές θα διαμορφωθεί το Μητρώο υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η συζήτηση στις νομαρχιακές επιτροπές, που θα εκλεγούν.
Συντάχθηκε ο εσωτερικός κανονισμός και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Επιτροπής.
Η Επιτροπή θα είναι σε συνεχή συνεδρίαση και υιοθετήθηκαν οι κανόνες και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων όπως αυτά ορίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ.
Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων στοχεύει να έχει έτοιμη την εισήγηση της προς τον Πρόεδρο και την ΚΠΕ εντός του Ιουνίου.
Η Επιτροπή επίσης επισημαίνει ότι ως τότε δεν υπάρχει καμία έγκριση υποψηφιότητας ή απόδοση χρίσματος σε κανέναν. Σκοπός είναι η διαμόρφωση ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που περιέγραψε επακριβώς ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής."



 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Δηλαδή ο εμπνευστής του άρθρου θέλει να μας πει ότι αυτά τα δύο ονόματα είναι φαβορί και η άλλη απλά για να υπάρχουν στο ψηφοδελτιο. Για αυτό το ΣΥΡΙΖΑ θα σαρώσει πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.