Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΥ: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων COVID-19 συνέχισε να μειώνεται κατά 25%



Συνεχίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και θανάτων από την COVID-19. Κατά την εβδομάδα από 11 έως 17 Απριλίου 2022, αναφέρθηκαν πάνω από 5 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότεροι από 18.000 θάνατοι που αντικατοπτρίζει μια μείωση κατά 24% και 12% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά μέχρι στις 17 Απριλίου 2022, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 500 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 6 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως.

Η παραλλαγή Όμικρον παραμένει η κυρίαρχη παραλλαγή που κυκλοφορεί παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν όλες τις ακολουθίες που αναφέρθηκαν πρόσφατα στην πλατφόρμα συλλογής των γονιδιωμάτων GISAID. Από τις 313.715 αλληλουχίες που μεταφορτώθηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες στην πλατφόρμα ενημέρωσης, τα 312 033 δείγματα ήταν κατά 99,5% Όμικρον και μόλις 136, δηλαδή κάτω 0,1% ήταν της Δέλτα.

Ειδικότερα για την ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ μετά την αύξηση που παρατηρήθηκε στα μέσα Μαρτίου 2022, ο αριθμός των νέων εβδομαδιαίων κρουσμάτων συνέχισε να μειώνεται καταγράφοντας 2,8 εκατομμύρια νέα κρούσματα, μείωση κατά 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι υψηλότεροι αριθμοί νέων κρουσμάτων αναφέρθηκαν από τη Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία. Ο αριθμός των νέων εβδομαδιαίων θανάτων συνέχισε να μειώνεται κατά  23% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι υψηλότεροι αριθμοί νέων θανάτων αναφέρθηκαν από την Ρωσία, Γερμανία και Ιταλία.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.