Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία



Κινητοποίηση ΓΣΕΒΕΕ για την στήριξη των επιχειρήσεων από τις 
επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης. Η Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους.

Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι της καλπάζουσας ακρίβειας, που απομειώνει δραματικά τα εισοδήματα και κατ’ επέκταση την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, υπολείπονται των πραγματικών αναγκών. Την ίδια στιγμή μόνο το κόστος ενέργειας των επιχειρήσεων έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μετρό για τη συγκράτησή του. Μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον οι οφειλές
των επιχειρήσεων αυξάνονται, ιδίως εκείνων που κατά τη διάρκεια της πανδημίας συσσώρευσαν υποχρεώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης. Το κεντρικό Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί με
την συμμετοχή όμορων Ομοσπονδιών της Αττικής, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και ώρα 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος (επί της οδού Κοραή). Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες να οργανώσουν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, Εργατικά Κέντρα και άλλες Κοινωνικές Ομάδες, τοπικές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενέστερες των συνεπειών από την τρέχουσα κρίση.

Τα βασικά αιτήματά μας για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:
• Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης
• Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.
• Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της Ένωσης
Καλλιτεχνών Φωτογράφων
Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Ο πρόεδρος
Κοντσίδης Δημήτριος

Η Γραμματέας
Γκίλινα Μάγδα

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.