Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

To 4o Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας ταξιδεύει στο νησί Terceira στις Αζόρες της Πορτογαλίας



Στα πλαίσια του  Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229  Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων με τίτλο:’’our cultures-our treasures’’ ,το 4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας συμμετείχε με τέσσερις  εκπαιδευτικούς και τέσσερις μαθητές στην 2η διεθνική συνάντηση που φιλοξενήθηκε από το σχολείο  EBI Francisco Ferreira Drummond  στο νησί  Terceira στις Αζόρες της Πορτογαλίας , από τις 28 Μαρτίου  έως την 1η Απριλίου 2022. 
Η επίσκεψη στέφθηκε με επιτυχία, καθώς επιτεύχθηκαν οι παιδαγωγικοί και εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος, που δεν ήταν άλλοι από την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και μεθόδων μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών των πέντε χωρών που συμμετείχαν.
 Παράλληλα, επιτεύχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος, όπως η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών και μαθητριών σε θέματα κοινωνικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, η ενσυναίσθηση και στη συνέχεια η ανάληψη δράσεων από μέρους τους σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους. 
Η πορτογαλική ομάδα των εκπαιδευτικών υποστήριξης του Προγράμματος, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποδοχής EBI Francisco Ferreira Drummond , φρόντισαν ώστε όλοι μαζί οι εταίροι από την Σλοβενία, Ισπανία, Ελλάδα και την Εσθονία να ζήσουμε μια πολύ δημιουργική και όμορφη εβδομάδα. 
Η εμπειρία για τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της  χώρας και της περιοχής που μας φιλοξένησε, αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του Σχεδίου.
Οι μαθητές μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι  από τις δραστηριότητες, τις επισκέψεις και τις ξεναγήσεις αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον εμπειρικής μάθησης με πολλαπλά οφέλη.
Μέσα από την κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία τα παιδιά, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, ενδυνάμωσαν την προσωπικότητα και ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους, καθώς εκτέλεσαν δραστηριότητες   μπροστά σε πολυεθνικό κοινό και καλλιέργησαν την ικανότητα της επικοινωνίας. Παράλληλα αξιοποίησαν τις δεξιότητές τους στις ξένες γλώσσες και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αφού χρειάστηκε να προετοιμάσουν παρουσιάσεις καθώς και βίντεο. 
Τέλος, ξεναγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης   Agra do Heroismo και πήραμε μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.( algar do carvão cave, furnas do enxofre, serra do  cume,  s. joão batista fortress)
Κατά γενική ομολογία ,το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα θερμό και φιλικό ενώ οι μαθητές μας δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στο ταξίδι . Την επιτυχημένη αποστολή των τεσσάρων  μαθητών της ΣΤ’ τάξης  που συμμετείχαν πρόθυμα σε όλες τις δραστηριότητες συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: 
Σιόλου Μ.,Γκαλίπης Σ.,Κάγγας Η.,και Βασιλειάδου Δ.
Ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό όλη την πορτογαλική ομάδα! Η εμπειρία από την ανθρώπινη επαφή και συνεργασία με όλους τους εταίρους μας ήταν μοναδική και ενίσχυσε τους δεσμούς φιλίας που έχουν δημιουργηθεί.
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος ’’our cultures-our treasures’’ , με επόμενο σταθμό την πόλη Parnu της Εσθονίας,  τον  Μάιο  του 2022.







 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.