Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας 25 παιδιά σε ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό



Με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς την προηγούμενη Πέμπτη παιδιά από ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό των Γιαννιτσών.
Πιο συγκεκριμένα, περίπου 25 από τα 30 παιδιά, ηλικίας από 2,5 μέχρι 5 ετών, που βρίσκονταν σε ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό των Γιαννιτσών, την περασμένη Πέμπτη παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, με εμέτους, διάρροιες κλπ. Τα έξι από αυτά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών όπου νοσηλεύθηκαν για μια ημέρα και πήραν εξιτήριο την επόμενη ημέρα (Παρασκευή). Πολλά παιδιά επισκέφθηκαν ιδιώτες γιατρούς αλλά και νοσοκομεία της Έδεσσας και της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, από το νοσοκομείο Γιαννιτσών εστάλησαν στο Πανεπιστήμιο Λάρισας δείγματα κοπράνων των παιδιών και των εργαζομένων στον Παιδικό Σταθμό, προκειμένου να γίνει καλλιέργεια για να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα αίτια της ομαδικής αυτής παρουσίασης των συγκεκριμένων συμπτωμάτων.
Επίσης, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες που σχετίζονται με την Δημόσια Υγιεινή, καθώς πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο δηλητηρίασης από τροφή αφού τα παιδιά φέρνουν το ατομικό τους γεύμα από το σπίτι.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.