Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκλήρωση της 5ης Ανθοέκθεσης Δήμου Σκύδρας (φωτο)



Το ταξίδι της 5ης Ανθοέκθεσης του Δήμου Σκύδρας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 4 Μαΐου αφήνοντας ευχάριστες εντυπώσεις και εικόνες, θετικές εμπειρίες κι αισιόδοξα μηνύματα.
Για πέντε ημέρες – μ΄ έναρξη το Σάββατο 30 Απριλίου - και  παρά τα σκαμπανεβάσματα του καιρού, η καρδιά της Σκύδρας και της ευρύτερης περιοχής χτυπούσε ξανά (μετά τα δύο χρόνια των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού) στους ρυθμούς της Ανθοέκθεσης,  μ΄επίκεντρο αυτή τη φορά την πλατεία Δημοκρατίας.
Με την ευθύνη και την επιμέλεια του Δήμου όλο αυτό το διάστημα ο υπέροχος κι ευωδιαστός λουλουδόκοσμος της πλατείας πλαισιώθηκε καθημερινά από ποικίλες δραστηριότητες που αποτέλεσαν πόλο έλξης και συμμετοχής για πολλούς δημότες κι επισκέπτες.
Μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης και περιοριστικών μέτρων οι πολίτες αισθάνονταν μεγαλύτερη την ανάγκη των κοινωνικών συναναστροφών κι αυτή την ευκαιρία και διέξοδο πρόσφερε μεταξύ των άλλων η 5η Ανθοέκθεση Σκύδρας.
Ο κόσμος το χάρηκε και το απόλαυσε πραγματικά περιδιαβαίνοντας τα εκθεσιακά περίπτερα και προμηθευόμενος λουλούδια της αρεσκείας του για να τα φυτέψει και να ομορφαίνει μπαλκόνια κι αυλές.
Επίσης, παρακολούθησε μ΄ενδιαφέρον και συμμετείχε στις πολύπλευρες εκδηλώσεις με τις οποίες εμπλουτίστηκε η 5η Ανθοέκθεση, όπως ήταν οι κοινωνικές, εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές, περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές δράσεις και παραδοσιακές γευστικές δημιουργίες κι εκθέματα από συλλόγους, σωματεία, οργανώσεις, επαγγελματικούς, εικαστικούς, επιστημονικούς χώρους, όπως: το ΚΔΑΠ Δήμου Σκύδρας, το ΚΔΑΠ Σεβαστειανών «Η χώρα των θαυμάτων»,  η Ομάδα Κοινωνικής Ενδυνάμωσης Σκύδρας για την έμφυλη ισότητα «ΡωΤα», το Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας «Στοργή», οι μουσικοί - τραγουδιστές: Γιώργος Γαϊτάνης, Παντελής Πετρίδης και Ειρήνη Γραμματίκα, το ΚΔΑΠ Σκύδρας «Αερόστατο» , οι Κυρίες της Καλής με τοπικές και γευστικές δημιουργίες, το Θέατρο Σκιών του Χρίστου Στανίση με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και η άνοιξη», η εκπαιδεύτρια Χρυσούλα Πολιτίδου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας, το ΚΔΑΠ Σκύδρας «Αστερόκοσμος», η Σχολή Χορού «NIKOSTUDIO» του Ν.Μαλλιάρη, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Καλής της Μ.Σφυντιλά, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Σκύδρας «Η Αλληλεγγύη», το ΚΔΑΠ Σκύδρας «Πολύχρωμο δεντράκι»,  ο Σύλλογος Γυναικών Σκύδρας «Η Σκυδραία», το μουσικό συγκρότημα της Βάσως Βασιλειάδου.
Την πρώτη ημέρα της έναρξης της Ανθοέκθεσης και των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η βράβευση της αθλητικής ομάδας βόλεϊ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΚΥΔΡΑΣ για την άνοδό της στην πρώτη εθνική κατηγορία.
Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Σκύδρας η τελετή βράβευσης των παιδιών των Σχολείων του Δήμου Σκύδρας που διακρίθηκαν σε περιφερειακούς και πανελλήνιους εκπαιδευτικούς και εικαστικούς διαγωνισμούς, κατά τα δύο τελευταία σχολικά έτη.
Η τελετή αυτή βράβευσης των παιδιών ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του θεσμού που υλοποιεί κάθε χρόνο ο Δήμος Σκύδρας με την ονομασία «ΣΚΥ-ΔΡΑση» για το βιβλίο» που σκοπό έχει την προαγωγή του βιβλίου και της φιλοαναγνωσίας στον τόπο μας.
Φέτος η τελετή βράβευσης συνδυάστηκε με το θεσμό της Ανθοέκθεσης.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο χαιρετισμό της πριν από τις βραβεύσεις ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής: 
«Καλησπέρα, καλώς ήρθατε, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
Οι ωραιότερες στιγμές μου, ως Δήμαρχος Σκύδρας, είναι αυτές που έχω επαφή και συνεργασία με τη νεολαία μας και τους μαθητές μας, ειδικά όταν μαθαίνουμε ότι τα παιδιά μας, τα παιδιά της Σκύδρας, της μικρής πόλης μας, του Δήμου μας, διακρίνονται και ξεχωρίζουν σε διαγωνισμούς περιφερειακούς και πανελλαδικούς... και φυσικά η διάκριση αυτή δεν έρχεται τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα σχολεία μας, με τη συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.
Τα παιδιά μας ανοίγουν τους ορίζοντες τους, ανοίγουν τα φτερά τους, γίνονται σωστοί και σπουδαίοι άνθρωποι, μεγάλοι και τρανοί, γίνονται επιστήμονες, σωστοί επαγγελματίες, και όλοι εμείς είμαστε περήφανοι και καμαρώνουμε για την πορεία τους. Πάντα λέω ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας είναι τα παιδιά μας που διακρίνονται και προοδεύουν.
Θα επαναλάβω, επίσης, αυτό που πάντα λέω στους μαθητές μας: όσο ψηλά ν΄ ανέβουν, ποτέ να μην ξεχάσουν τον τόπο μας, τον τόπο καταγωγής τους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους που τους έδωσαν τις πρώτες βάσεις.
Αγαπητά μου παιδιά. Θέλω να ευχηθώ να έχετε όλοι υγεία, εσείς, οι οικογένειές σας, οι εκπαιδευτικοί σας, και να προοδεύετε πάντα.
Αυτή η τιμητική διάκριση από εμάς, είναι ένα ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης μας.
Πολλά συγχαρητήρια σ΄όλα τα παιδιά.
Σε συλλογικό επίπεδο διακρίθηκε το Γυμνάσιο Σκύδρας, σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς, επιβεβαιώνοντας ότι ούτε οι μεγάλες πόλεις έχουν σημασία ούτε τα υπερσύγχρονα σχολεία, αλλά μόνο πόσο θα δουλέψουμε με τα παιδιά, τι κίνητρα θα τα δώσουμε, πόσο θα τα εμπνεύσουμε, πόσο θα τα ενισχύσουμε και θα τα ενθαρρύνουμε να βγούνε δυνατά στη ζωή!!
Θερμά συγχαρητήρια στη Διευθύντρια  και σ΄ όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και μαθητές γι΄ αυτές τις διακρίσεις. Επίσης,  δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Συντονιστή του Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Πέλλας και Ημαθίας Παύλο Περπερίδη που πάντα είναι κοντά μας, δίπλα μας και μας στηρίζει.
Καλή, δυναμική συνέχεια σ΄όλους. Σας ευχαριστώ θερμά!».
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τη Δήμαρχο Σκύδρας.
Έτσι, λοιπόν, βραβεύθηκαν: το Γυμνάσιο Σκύδρας για τις επιτυχίες και τις διακρίσεις του στο πλαίσιο του καινοτόμου εκπαιδευτικού του έργου με τη Διευθύντριά του Σοφία Θεοδωρίδου να παραλαμβάνει την αντίστοιχη τιμητική πλακέτα από τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου. Η Διευθύντρια από την πλευρά της ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για την στήριξη του Δήμου και την αγαστή συνεργασία τους, ευχαρίστησε τους Υποδιευθυντές Σταύρο Καραβίτη και Στέφανο Γατουρτζίδη κι όλους τους καθηγητές, μαθητές και γονείς του Γυμνασίου . Στη συνέχεια αναφέρθηκε συντόμως στο καινοτόμο παιδαγωγικό και πολυβραβευμένο έργο που συντελείται στο διάστημα  των δύο ετών που ασκεί τη διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας και στη σημασία των αριστείων από γνωστικής, εκπαιδευτικής κι ανθρωπιστικής πλευράς.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις ανά σχολείο των παρακάτω παιδιών:
1ο  Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας: Γαβριήλ Καζάκας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης,
2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας: Σοφία Γιαννάκη, Αθανάσιος Δημητρίου, Αθηνά Ζιώτα, Αγγελική Κατσούλη, Μαρία Μπότου, Άγγελος Τασούκας, Αναστασία Τερζίδη, Θεοδώρα Τερζίδη, Δέσποινα Χριστοφορίδου,
Γυμνάσιο Σκύδρας: Γεωργία Κυριακόζογλου, Λεωνίδας Σούλτσε, Οδυσσέας Φέντος, Γενικό Λύκειο Καλής: Μαρία Γιακαμόζη,
Γενικό Λύκειο Σκύδρας: Γεώργιος Ξενίδης, Γεώργιος Παλάσκας
Την ευθύνη και το συντονισμό της 5 Ανθοέκθεσης είχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Ιωάννα Βέργου με τη συνεργασία των Αντιδημάρχων: Αθανάσιου Γίτσα, Γεώργιου Χρυσαφίδη, Αναστάσιου Αδαμίδη, Σταύρου Πασχαλίδη, των Προέδρων του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. και της Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Σκύδρας, αντίστοιχα, Στέλιου Σουρουτζίδη και Νικόλαου Χατζηιωαννίδη, των Προέδρων των Σχολικών  Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα, Θεμιστοκλή Κρητίδη και Γιάννη Θεοδοσίου, όπως επίσης και του Προέδρου της Σκύδρας Θεόδωρου Αντωνιάδη που ήταν παράλληλα και ο παρουσιαστής των εκδηλώσεων. 
Η Δημοτική Αρχή, ο Δήμος Σκύδρας, για μια ακόμη φορά, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τίμησαν, συμμετείχαν, στήριξαν, προέβαλλαν και συνέβαλλαν από οποιαδήποτε θέση και με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία της 5ης Ανθοέκθεσης του Δήμου Σκύδρας.
Ας είμαστε όλοι καλά και ραντεβού, λοιπόν, όπως είπε η Δήμαρχος στην επόμενη μεγάλη μας, ανοιχτή, καλοκαιρινή διοργάνωση: την Εμποροπανήγυρη Σκύδρας!
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ   
anthsk
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.