Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή των Μυροφόρων στην Έδεσσα (φωτο)



Στον ιερό ενοριακό ναό αγίου Νεκταρίου Εδέσσης λειτούργησε την Κυριακή των Μυροφόρων (8/5) ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο οι εφημέριοι του Ι. Ναού, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής, Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης, Πρωτοπρ. Αβραάμ Τουμπίδης και Πρωτοπρ. Ιωάννης Νικολαΐδης καθώς και οι διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως, Δαβίδ (Αρχιδιάκονος) και Νίκανδρος. 
Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις Μυροφόρες γυναίκες τονίζοντας ότι πρώτη εξ αυτών ήταν η Υπεραγία Θεοτόκος και ότι οι μυροφόρες ανάλογα με το θάρρος τους πήγαιναν διαδοχικά στον τάφο. Σημείωσε επίσης ότι ενώ η Σταύρωση του Χριστού ως γεγονός είναι περισσότερο γνωστή στους ανθρώπους, με την Ανάσταση δεν συμβαίνει το ίδιο, επειδή χρειάζεται πίστη προκειμένου να την δεχτούμε.






 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.