Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. η Ράνια Σβίγκου - Στη νέα Πολιτική Γραμματεία Τζάκρη και Αχτσιόγλου



Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι κι επισήμως η Ράνια Σβίγκου, η οποία σημείωσε άνετη επικράτηση στις εκλογές του κόμματος, έπειτα και από την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.
Η Ράνια Σβίγκου συγκεντρώνει ποσοστό 76,5%, ενώ άνετα και με το ίδιο ποσοστό, εκλέγεται στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα ο Γιώργος Βασιλειάδης.
Να σημειωθεί ότι στη νέα Πολιτική Γραμματεία εκλέχθηκαν  η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη αλλά και η συντοπίτισσά μας βουλευτής Επικρατείας Έφη Αχτσιόγλου.
Με την καταμέτρηση για την εκλογή Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, καθώς επίσης και για τη νέα Πολιτική Γραμματεία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ανακοίνωσή του για τις διαδικασίες ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει: «Ολοκληρώθηκε σήμερα 29/5 η ψηφοφορία για ανάδειξη γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Νέα γραμματέας εκλέχθηκε η Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτής γραμματέας
ο Γιώργος Βασιλειάδης με ποσοστό 76,5%.Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή των 38 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που μαζί με τον Πρόεδρο, τη γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα θα απαρτίζουν την Πολιτική Γραμματεία».

Τα 38 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας
Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα αριθμεί συνολικά 41 μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ex officio ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο αναπληρωτής γραμματέας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ 
ΑΡΑΠΗ - ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ
ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ 
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΑΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ
ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
ΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ
ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ
ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ
ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ
ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ 

«Ο γραμματέας και ο αναπληρωτής να μην είναι βουλευτές»
Νωρίτερα κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε την πρότασή του για τη Ράνια Σβίγκου, καθώς, όπως είπε χρειάζεται η αποτύπωση της ισότητας των φύλων στην ηγεσία του κόμματος και η υποψήφια γραμματέας θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση στην ιστορία του κόμματος, εάν εγκριθεί η πρότασή του. Αυτό ανταποκρίνεται και στην απόφαση του Συνεδρίου για ποσόστωση γυναικών 50% στα κομματικά όργανα.
Παράλληλα, στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα προτάσσεται ο Γιώργος Βασιλειάδης. Πρόκειται για «δύο δοκιμασμένα και μπαρουτοκαπνισμένα μέλη του κόμματος», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα είπε ότι «πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα δοκιμασμένους και μπαρουτοκαπνισμένους. Δυο ανθρώπους που γνωρίζω από παιδιά και μπορώ να εγγυηθώ προσωπικά για το ήθος τους, την εντιμότητά τους, την ανιδιοτέλεια και τη προσήλωσή τους στη συλλογική μας προσπάθεια. Δυο συντρόφους που μπορούν να συμβολίσουν ως δίδυμο την ανανέωση, την ενότητα, τη προοπτική για το κόμμα μας».

Σβίγκου: «Τιμή και ευθύνη» η πρόταση Τσίπρα
«Η πρόταση του προέδρου αποτελεί τιμή και ευθύνη», ανέφερε η Ράνια Σβίγκου κατά την ομιλία της με την οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι η επόμενη γραμματέας του κόμματος.
Στην ομιλία της έκανε ειδική αναφορά στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες προκειμένου να συμμετάσχουν με συνθήκες ισότητας στον οικονομικό και κοινωνικό βίο και πρόσθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ενίσχυσή τους δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα. Ακολούθως αναφέρθηκε στους νέους και στην «αβίωτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν», από την προσπάθεια να μπουν στο πανεπιστήμιο μέχρι τις αντίξοες συνθήκες «με τον νόμο Κεραμέως» και μέχρι την αγορά εργασίας. «Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των νέων και να ενισχύσουμε την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Καλά κάνετε και μοιράζετε θέσεις και καρέκλες εντός αυτές θα μείνουν οι κυβερνητικές τελειωσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.