Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ στο Χαμηλό Κιλκίς (φωτο)



Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στο Χαμηλό του Δήμου Παιονίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ.

Τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό και μετά στο μνημείο της Μάχης του Ραβινέ στο λόφο ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή, στην πλατεία του χωριού.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο εκπρόσωπος των Παλαμιωτών Καρδίτσας Νικόλαος Ράπτης.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, οι αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργίτσαρος και Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού Γιάννης Συμεωνίδης, ο διοικητής της 33ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ Ταξίαρχος Γιώργος Στεφανίδης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ασημάκης Χριστοδουλίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Αντιπύραρχος Χρήστος Γκαντίδης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χρήστος Δραγανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Πλούταρχος Ελευθεριάδης, ο γενικός γραμματέας του δήμου μας Γιάννης Ντάτος, οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Φιλυριάς Κώστας Παυλίδης και Ευζώνων Νικόδημος Τσανικίδης, τοπικοί σύμβουλοι των κοινοτήτων Ειδομένης και Πολυκάστρου και κάτοικοι της Παιονίας.

Παρόν στη φετινή επετειακή εκδήλωση μνήμης έδωσε ο εγγονός του πεσόντα της Μάχης του Ραβινέ Στρατηγού Γρηγορίου Γουλιανού, Βασίλης Γουλιανός, όπου κατέθεσε στεφάνι, όπως επίσης και πολλοί συμπατριώτες του από το Παλαμά Καρδίτσας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κρητικούς χορούς από το Σύλλογο Κρητών Ν. Κιλκίς το Αρκάδι και με μαντινάδες από την κ. Ειρήνη Τραπεζανίδου.










 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.