Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στα κονσερβοποιεία διαλογητήρια και ψυγεία ενόψει της νέας σεζόνΟι εργαζόμενοι στα κονσερβοποιεία διαλογητήρια, ψυγεία, συσκευαστήρια, στις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου δουλεύουμε με άθλιες συνθήκες, 12ωρα, 7 μέρες τη βδομάδα, με αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες. Καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, επιστροφές δώρων και επιδομάτων από τους εργαζόμενους υπό την απειλή της απόλυσης. Η εντατικοποίηση της εργασίας, η υψηλές θερμοκρασίες και ο κίνδυνος εργατικών ατυχημάτων είναι στην ημερήσια διάταξη.

Αντί λοιπόν οι εργοδότες του κλάδου εν όψη της έναρξης της νέας σεζόν να τάζουν δωροεπιταγές, χορούς και εκδρομές στους εργαζομένους, η Διοίκηση του σωματείου μας ΑΠΑΙΤΕΙ να πράξουν πρώτα τα αυτονόητα δηλαδή να ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
 • Να καταβάλλεται από όλες τις επιχείρησης του κλάδου το επίδομα τριετών και γάμου
 • Να πληρώνονται όλες οι ώρες υπερεργασίας και υπερωρίας, τα Δώρα και τα επιδόματα.
 • Να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
 • Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ
Γιατί το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη εργατών αλλά η αξιοπρεπής συνθήκες και αμοιβές της εργασία. Γι αυτό πλέον και οι αλλοδαποί εργάτες που ήταν στην χώρα μας έχουν φύγει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία όπου οι συνθήκες και οι αμοιβές εργασίας είναι καλύτερες.

Ακόμα: Ζητάμε από την πολιτεία να τροποποιηθούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε όλες οι επιχειρήσεις μεταποίησης φρούτων και λαχανικών να χαρακτηριστούν εποχικές, προκειμένου όσοι εργαστούν το καλοκαίρι σε αυτές να μπορούν να λάβουν ταμείο ανεργίας με τις διατάξεις των εποχιακών εργατών και να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους του κλάδου να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο μας γιατί η δύναμη μας ώστε να πέτυχουμε τις διεκδικήσεις μας, είναι τα μέλη μας.

Κοινοποίηση:
Βουλευτές Πέλλας

Από Την Διοίκηση του Σωματείου
Η Πρόεδρος                        Η Γεν. γραμματέας
Σαλτζίδου Μάρθα            Θεοδοσιάδου Κυριακή                              

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. με τον Κούλη αρχηγό η διαφθορά παντού! Ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα με την ανοχή του κρατους,προκειμένου να μη χάσουν τα υπερκέρδη οι"επιχειρηματίες"! Οι νέοι φεύγουν όλοι έξω! Αλλά μας φταίνε οι αλλοδαποί, όχι αυτοι που μας κλεβουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.