Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Πουλούσαν παλιά θρησκευτική εικόνα στο διαδίκτυο – Δύο συλλήψεις (φωτο)



Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Κατασχέθηκαν 4 παλιές θρησκευτικές εικόνες μία από τις οποίες διέθεταν προς πώληση στο διαδίκτυο

Συνελήφθησαν χθες (6 Μαΐου 2022) το πρωί στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, δύο άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δύο άνδρες, είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο, αγγελία πώλησης παλιάς θρησκευτικής εικόνας, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του ενός στα Γιαννιτσά, εντοπίστηκε η προαναφερόμενη εικόνα και κατασχέθηκε.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, κατασχέθηκαν ακόμη 3 παλιές θρησκευτικές εικόνες. Σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, η μία από αυτές και συγκεκριμένα το «Κεντρικό φύλλο τρίπτυχου Παναγίας Βρεφοκρατούσας», εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.
Οι παραπάνω θρησκευτικές απεικονίσεις (φωτο) θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εξέταση.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία απομίμηση περιστρόφου, για το οποίο υπήρχε επίσης αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο.
Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.