Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακαίνιση κατοικίας



Είναι μεγάλη η μερίδα ατόμων που κληρονομούν ένα διαμέρισμα από την οικογένεια τους ή αποφασίζουν να αγοράσουν ένα παλιότερο οίκημα και να το ανακαινίσουν. Η διαδικασία της ανακαίνισης απαιτεί χρόνο και χρήματα αλλά αν γίνει σωστά μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. 
Είναι αρκετά τα στάδια σε μία ριζική ανακαίνιση. Ο σωστός σχεδιασμός είναι ίσως το βασικότερο σημείο. Ένας επαγγελματίας ή μια ομάδα επαγγελματιών θα μπορούσε να αναλάβει ολόκληρη τη διαδικασία, μειώνοντας το ενδεχόμενο άγχος και δίνοντας τις κατάλληλες λύσεις. Γνωρίζοντας και μελετώντας τις ανάγκες των ιδιοκτητών αλλά και τον προϋπολογισμό τους  μπορεί να επιτευχθεί μια σειρά επιλογών, μέχρι να προκύψει η τελική. Επανασχεδιασμός της διαρρύθμισης, ολική αλλαγή υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, κουφωμάτων, πατωμάτων, ντουλαπών, πόρτας, βάψιμο των χώρων, ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας είναι τα βασικά σημεία  αλλαγών.
Με το σχεδιασμό προκύπτει και το κόστος της διαδικασίας. Οι λύσεις πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες και το γούστο των ιδιοκτητών αλλά το κόστος είναι βασικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα. Με προσεκτική διαχείριση και σωστή έρευνα αγοράς σε σχέση με τα υλικά μπορεί να προκύψει μεγάλο όφελος. Το ηλεκτρολογικό υλικό, τα πλακάκια, τα είδη υγιεινής, μπορούν να είναι καλής ποιότητας χωρίς να είναι δυσπρόσιτα.    Οι επαγγελματίες κατά κανόνα ξέρουν από πού να προμηθευτούν τα υλικά τους σε καλύτερες τιμές και με λογικό χρόνο παράδοσης. Ένα ακόμη βασικό ζήτημα είναι ο χρόνος που απαιτείται για το σχεδιασμό αλλά και την αποπεράτωση των εργασιών. Η πίεση και η έλλειψη χρόνου δεν είναι ιδιαίτερα βοηθητικοί παράγοντες για να έχει κανείς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Το πρώτο κομμάτι είναι η διαμόρφωση του χώρου. Ενδεχομένως η κουζίνα να μεταφερθεί στο χώρο του σαλονιού, εξοικονομώντας έτσι χώρο για επιπλέον υπνοδωμάτιο.  Στη συνέχεια η υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση (αντικατάσταση σε όλο το υδραυλικό και ηλεκτρολογικό υλικό) είναι από τις βασικότερες εργασίες που πρέπει να γίνουν στα πρώτα στάδια της διαδικασίας. Ακολουθεί η ανακαίνιση του μπάνιου, με την αποξήλωση πλακιδίων και ειδών υγιεινής και αντικατάσταση τους με νέα. Στη συνέχεια η ανακαίνιση, ή η αναδημιουργία της κουζίνας. Στο επόμενο στάδιο γίνεται η αλλαγή των κουφωμάτων και των πατωμάτων. Στο αισθητικό αποτέλεσμα έρχεται να προστεθεί η προσθήκη νέων ντουλαπιών και ντουλαπών. Το τελικό στάδιο είναι η τοποθέτηση θωρακισμένης πόρτας. 
Ένα οίκημα με όλες αυτές τις διαδικασίες, παρ ότι μπορεί να μετράει πολλά χρόνια ζωής, δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα ολοκαίνουριο διαμέρισμα. Με σωστό σχεδιασμό και τη συνεργασία  με τους ειδικούς το αποτέλεσμα θα είναι άρτιο και αξιοζήλευτο.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Πολύ ωραία όλα αυτά που λέτε, έχετε να μας προτείνετε κάποια εταιρεία που θα τα κάνει όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.