Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλημμύρισε από ιστορικές μνήμες το εκθεσιακό κέντρο του ΓΕΛ Αριδαίας



Πλημμύρισε  από ιστορικές μνήμες, μορφές και  εικόνες μιας άλλης εποχής το εκθεσιακό κέντρο του ΓΕΛ Αριδαίας στην τριήμερη εσωτερική έκθεση των έργων πολλών μαθητών από την περιοχή μας, ξαναζωντανεύοντας μνήμες ενός αιώνα από τη Μικρασιατική καταστροφή και τη Γενοκτονία των Ποντίων, καθώς και από τα 200 χρόνια ελευθερίας μετά την Επανάσταση του 1821. Περίπου 150 μαθητές και μαθήτριες από το φάσμα της Α΄θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μαθητών του ΓΕΛ Αριδαίας, που σε συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας και τις αντίστοιχες  Δ/νσεις  Εκ/σης  του Ν. Πέλλας και τα γραφεία των σχολικών συμβούλων, διοργάνωσαν αυτό τον διαγωνισμό με τίτλο: 
  «Στέλνω  ένα γράμμα, μια ωδή, μια φωτογραφία, ή μια ζωγραφιά, στο ταμπούρι ενός έλληνα αγωνιστή του 21, (ή μιας αγωνίστριας) που αγωνίζεται (σα να ‘ναι σήμερα) για τη δική μου  ελευθερία» και ο δεύτερος, με τίτλο : «100 χρόνια από την καταστροφή στη Μικρασία και  τον Πόντο».
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για όλους το ερχόμενο Σάββατο 21/5 από τις 10:30πμ έως τις 12:30μμ μόνο με τα επιλεγμένα-βραβευμένα έργα και κατά τη λήξη της, θα δοθούν οι έπαινοι και τα δώρα για τους μαθητές, στους αντιπροσώπους κάθε σχολείου που έλαβε μέρος.
Πιο συγκεκριμένα το διαγωνισμό μας τίμησαν τα εξής δημοτικά Σχολεία: 1ο Αριδαίας (ένα βραβείο Α΄τάξης στη Ζωγραφική). 4ο Αριδαίας, (ένα βραβείο Α΄ τάξης στην κατασκευή, ένα βραβείο ομαδικό στην Ποίηση,  δυο βραβεία στην Ζωγραφική).Προμάχων,( ένα βραβείο στη Ζωγραφική, τέσσερα στην Ποίηση) Περίκλειας (ένα βραβείο στην Ζωγραφική Α΄τάξη) και Πολυκάρπης (τέσσερα βραβεία στη Ζωγραφική, ένα στην Ποίηση ΣΤ τάξη, ένα βραβείο για την μεγαλύτερη συμμετοχή 62 έργα, ενώ από τα Γυμνάσια,  της Φούστανης (ένα  βραβείο στη Ζωγραφική, δυο στην Ποίηση) και το ΓΕΛ Αριδαίας (ένα Ζωγραφική και ένα στην ποίηση . Σε όλους τους συναδέλφους των παραπάνω σχολείων που ενέπνευσαν τα παιδιά καθώς και στους Δ/ντες τους,  εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Σε όλους τους μαθητές θα δοθεί αναμνηστικό δώρο, έπαινος  και βραβείο συμμετοχής καθώς  και αναμνηστική πλακέτα σε όλα τα σχολεία, με την ηθική και οικονομική στήριξη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας την οποία και θερμά ευχαριστώ για τη διαρκή στήριξη που μας παρέχει σε όλα.
    Ευχαριστίες απευθύνω και στη κριτική μας επιτροπή, που αποτελείτο από τη Δασκάλα-Εικαστικό κ. Βάσω Κούτρη και μαθητές του ΓΕΛ Αριδαίας που είναι υποψήφιοι για τη σχολή Καλών τεχνών, για τα εικαστικά, ενώ για τα ποιήματα και γενικότερα το Λόγο,  τους φιλολόγους του σχολείου μας και ιδιαίτερα την κ. Παναγιωτελίδου Ελένη.

Για το ΓΕΛ Αριδαίας 
Ο Δ/ντης
Χρήστος Ρίζος

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.