Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη π. Ισίδωρου Κυριάζου (φωτο)



Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, το απόγευμα (7.00 μ.μ.), στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής. Στις ιερά ακολουθία μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Πλίσκας, ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και μεγάλος αριθμός κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

Μετά την ευλόγηση των άρτων ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον Προϊστάμενο του ιερού ναού, Πρωτοπρ. Ισίδωρο Κυριάζο. Προσφωνώντας τον χειροθετούμενο σημείωσε ότι είναι παράδοση της Εκκλησίας να δίδεται το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου σε χηρεύσαντες ευλαβείς κληρικούς. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην μακαριστή σύζυγο του π. Ισιδώρου, πρεσβυτέρα Θεοδώρα, τονίζοντας τις αρετές της και τόνισε ότι αποφάσισε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τον π. Ισίδωρο για την πολυετή διακονία του στην Εκκλησία με υπομονή και διαρκή διάθεση διακονίας των πιστών. Τέλος ευχήθηκε στον νέο Αρχιμανδρίτη να ευαρεστήσει τον Θεό και ο Θεός να είναι πάντοτε μαζί του.
Στον πανηγυρικό εσπερινό παρέστησαν οι βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης και η κ. Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ιερό ναό.
Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του κατά το πέρας της ακολουθίας ευχαρίστησε τον Θεό για την υποστολή της πανδημίας, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους πιστούς να μετέχουν κανονικά στον εορτασμό και επαίνεσε τους τοπικούς άρχοντες για την σταθερή συμμετοχή τους στις εορταστικές ιερές ακολουθίες και μάλιστα από της ενάρξεώς τους, όπως στην παρούσα περίπτωση. Ευχήθηκε δε να εκλείψει οριστικά ο πειρασμός της πανδημίας.
Ο Όρθρος της εορτής και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 π.μ. (21/5), ενώ κατά την διάρκεια του εορτασμού τίθεται σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου του θεοστέπτου βασιλέως Μεγάλου Κωνσταντίνου, το οποίο φυλάσσεται στον ιερό ναό. 
xiris
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.