Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΕ Πέλλας: Σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον παγετό και την καρπόπτωση



Πραγματοποιήθηκε  χθες το Σάββατο 14η Μαΐου 2022, σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, με την συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, της Προϊσταμένης του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ημαθίας-Πέλλας κ. Μαρίας Παππά, του Προϊσταμένου Φυτουγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Πέλλας κ. Συμεών Μαρνασίδη, του Δημάρχου Έδεσσας κ. Γιάννου, του Περιφερειακού Συμβούλου κι. Ζέρζη, των Αντιδημάρχων Αγροτικού κκ. Κετικίδη Γιάννη, Σαμόπουλου Νικολάου, Σαμλίδη Μιχάλη και Πασχαλίδη Σταύρου και  των εκπροσώπων της ΣΕΑΣ κκ Νικολάου Μηνά, Γιάννη Λυσίτσα και Νικολάου Δημητριάδη  και του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Περικάτση Πέτρου, με θέμα την εξέλιξη του εκτιμητικού έργου του παγετού της Άνοιξης του 2022 και την παρακολούθηση του φαινομένου της καρπόπτωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Ο κ. Τζαμτζής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά του, να επισκεφτεί την Πέλλα και να ενημερωθεί για τις ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες από τον παγετό.
Μετά την  εισήγηση και την αποτύπωση των προβλημάτων στις δενδρώδεις  καλλιέργειες της Πέλλας(παγετός και καρπόπτωση) από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζαμτζή, ακολούθησε διάλογος. 
Η σύσκεψη κινήθηκε σε  αυστηρά υπηρεσιακό επίπεδο, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών των νέων ζημιών στις καλλιέργειες.
Ειδικότερα α) Για τον παγετό της Άνοιξης του 2022 έχουν υποβληθεί περίπου 9.500 δηλώσεις και ο ΕΛΓΑ έχει ξεκινήσει τις εκτιμήσεις ζημιάς.
β) Δίνεται τριήμερη παράταση υποδοχής δηλώσεων για τις ζημιές, από την Δευτέρα 16-5-2022 μέχρι τις 18-5-2022, για όσους για αντικειμενικούς λόγους δεν υπέβαλαν δήλωση. 
γ) Για το τελευταίο κύμα παγετού της 12ης Απριλίου 2022, σε όσες  Τοπικές Κοινότητες διαπιστώθηκαν από τον ΕΛΓΑ ζημιές σε καλλιέργειες, από την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 θα υποβάλλονται δηλώσεις από τους παραγωγούς.
Τέλος, σε ότι αφορά το φαινόμενο της καρπόπτωσης, ο ΕΛΓΑ και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, θα παρακολουθήσουν συστηματικά την  εξέλιξή του, θα ολοκληρώσουν την συγκέντρωση των στοιχείων  και θα συνταχθεί πόρισμα με ακρίβεια και δικαιοσύνη, για να αποτυπωθούν  τα αίτια και η έκταση της ζημιάς στις δενδρώδεις καλλιέργειες ως ποσοστό και ακολούθως θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΣAΣ EIΠA ΛEBENTEΣ AΛΛA ΔEN ME AKOYTE. ΞANA TO ΛEΩ NA KAΛEΣETE TON ΛAKH, NA ΠATE MAZI ΣTA XΩPAΦIA. NA BΓEITE MAZI KATΩ AΠO TA ΔENTPA ΦΩTOΓPAΦIEΣ. ΓIA NA MΠOPEI NA TEKMHPIΩΣEI TO ΠPOBΛHMA. EINAI O MONOΣ ΠOY MΠOPEI KAI TA ΔEΛTIA TOY ΠOY ΣYNOΔEYONTAI ΠANTA ME AΠOΔEIΞEIΣ-ΦΩTOΓPAΦIEΣ ΔEN MΠOPEI KANENAΣ NA TA AMΦIΣBHTHΣEI.
    AYTH ΦOPA AKOYΣTE ME ,AΛΛIΩΣ ΘA EIΣTE YΠEYΘYNOI ΓIA THN AΠOTYXIA, EΠEIΔH ΔEN KAΛEΣATE TON ΛAKH.
    ΠOΣEΣ ΦOPEΣ ΘA TO ΠΩ,EIΔIKA ΓIA TOYΣ ΛEBENTEΣ TOY AΓPOKTHNOTPOΦIKOY ΣYΛΛOΓOY AΓPOΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.