Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρωτομαγιά με επιστροφή στην κανονικότητα – Ποια μέτρα αίρονται



Ένα γενναίο βήμα προς την κανονικότητα γίνεται σήμερα στο μέτωπο της πανδημίας. Καταργείται ο έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, ενώ θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για όλους στους κλειστούς χώρους. Ειδικότερα, από την 1η Μαΐου:

Αναστέλλεται η επίδειξη του covid pass και επαναφέρεται η χωρητικότητα στο 100%. Οι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται να δείξουν το ευρωπαϊκό τους πιστοποιητικό στις πύλες εισόδου της χώρας.
Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν 1 rapid test την εβδομάδα με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία χωρίς test, ωστόσο σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα στην τάξη μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν self test την 1η και 4η μέρα. Το κρούσμα θα παραμένει σε απομόνωση για 5 ημέρες.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 6.497 νέα κρούσματα κορονοϊού και 35 θανάτους, ενώ 239 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.