Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Σταμενίτη με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο στο Ν. ΠέλλαςΣυζήτησαν τη σύνδεση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου της πόλης των Γιαννιτσών με αγωγό της ΔΕΣΦΑ αλλά και την προοπτική σύνδεσης της Αριδαίας με το φυσικό αέριο.

Την επόμενη ημέρα του φυσικού αερίου στην πόλη των Γιαννιτσών αλλά και την ανάγκη σύνδεσης της Αριδαίας συζήτησαν στη χθεσινή (18.05.2022) συνάντηση τους ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας.

Όσον αφορά την πόλη των Γιαννιτσών ο κ. Σταμενίτης, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που ξεκίνησαν προ ολίγων ημερών, επανέφερε το ζήτημα της σύνδεσης του δικτύου παροχής φυσικού αερίου με έναν από του αγωγούς της ΔΕΣΦΑ (Αλεξάνδρεια ή στον παράλληλο του ΤΑΠ), προκειμένου η ροή και η λειτουργία του φυσικού αερίου να είναι πιο σταθερή από αυτήν που προσφέρει ο σταθμός αποσυμπίεσης αλλά και πιο οικονομική στην λειτουργία του με όφελος για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη αυτός είναι ένας προγραμματισμός που πρέπει να γίνει τώρα ώστε μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου στην πόλη να υπάρχει πλάνο της σύνδεσης με αγωγό της ΔΕΣΦΑ, ελαχιστοποιώντας έτσι το διάστημα κατά το οποίο η τροφοδοσία θα γίνεται από τον σταθμό αποσυμπίεσης. Ο κ. Τσάκας ενημέρωσε το Βουλευτή ότι η Διοίκηση της ΔΕΔΑ εξετάζει την εν λόγω πρόταση ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και την κατέθεσε ο κ. Σταμενίτης για πρώτη φορά. Και οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η σύνδεση με το σταθμό αποσυμπίεσης αποτελεί μια προσωρινή λύση μέχρι την οριστική σύνδεση με αγωγό φυσικού αερίου, καθώς αυτό θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη τροφοδοσία, θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος και θα δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερο αριθμό συνδέσεων.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του αιτήματος, που ο ίδιος μαζί με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπάτση έχουν καταθέσει και αφορά τη σύνδεση της πόλης της Αριδαίας με το φυσικό αέριο. Ο κ. Τσάκας ενημέρωσε ότι η Αριδαία βρίσκεται στο σχεδιασμό της ΔΕΔΑ για το επόμενο σύνολο των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας που θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο και σύντομα η Διοίκηση θα είναι σε θέση να υποβάλει το αίτημα στην ΡΑΕ με ολοκληρωμένο φάκελο.

Αναφορικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης δήλωσε:

«Η σύνδεση της πόλης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο είναι γεγονός. Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι το φυσικό αέριο θα φθάσει στην πόλη, καθώς αποτελούσε κεντρική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό που οφείλουμε σήμερα να πούμε είναι ότι η εξέλιξη αυτή ήρθε και ως αποτέλεσμα της οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας της Διοίκησης της ΔΕΔΑ και του Δήμου Πέλλας, που σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα κωλύματα που δημιούργησαν το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες αδειοδότησης και είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών κατασκευής.

Στη σημερινή μου συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τσάκα συζήτησα την επόμενη ημέρα του εν λόγω καυσίμου στον Νομό Πέλλας τόσο όσον αφορά τη σύνδεση του δικτύου της πόλης των Γιαννιτσών, αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, με αγωγό της ΔΕΣΦΑ όσο και την κατασκευή δικτύου στην πόλη της Αριδαίας. Είμαι αισιόδοξος ότι και τα δύο ζητήματα θα προχωρήσουν στο επόμενο διάστημα και σύντομα θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε».

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 comments:

 1. ΠPIN ΔYO MEPEΣ , O ΛAKHΣ
  ME AΦOPMH THN ENAPΞH TΩN EPΓAΣIΩN ΓIA TO ΦYΣIKO AEPIO ΣTA ΓIANNITΣA, KOINOΠOIHΣE ENA ΔEΛTIO ΠOY EIXE EKΔOΣEI ΠPIN ΔYO XPONIA ΓIA TO ΦYΣIKO AEPIO. ΓIAYTO O ΣTAMENITHΣ ETPEΞE NA BΓAΛEI ΔEΛTIO ΓIA NA ΔEIΞEI OTI KATI KANEI. ΦYΣIKA META TON ΛAKH. KAI NA H AΠOΔEIΞH:
  https://www.facebook.com/lakis.vasileiadis/posts/10228389521347962

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. EΠEIΔH ΔYO .. MAΛΩNOYN ΣE ΞENO AXYPΩNA,ANAPTΩ AΠO TO APXEIO THΣ KAPATZOBAΣ ΠOY AΠOΔEIKNYEI OTI O ΛAKHΣ ANTEΓPAΨE TON KAPAΣMANH OΠOIOΣ MIA BΔOMAΔA ΠIO MΠPOΣTA ΔIABEBAIΩNE O,TI TO EPΓO TOY ΦYΣIKOY AEPIOY ΘA ΠPOXΩPHΣEI.NA H AΠOΔEIΞH .
  https://www.karatzova.com/2020/05/blog-post_180.html?fbclid=IwAR25cR8wuWW3ITb29_ORJEKfmWRw3kVJlUlthBnCWcXmTi_hVt28gc77-XY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλα αυτά ο Σταμενίτης τα λέει απο την αρχή. Πρώτος δήλωσε ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στα Γιαννιτσα όταν η ΡΑΕ απαντάξε το έργο, όταν ο Καραμάνης δεν έλεγε κουβέντα και ο Λάκης αντέγραφε, πρώτος κατέθεσε πρόταση για σύνδεση με τον αγωγό της ΔΕΣΦΑ, που πάλι ο Λάκης το αντέγραψε και τώρα λένε ότι ζήλεψε τον Λακη που έκανε κοινοποίηση μια παλιά του δήλωση επειδή του βγήκε στις αναμνήσεις του Facebook. Να είμαστε και λιγο σοβαροί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. TO APXEIO THΣ KAPATZOBAΣ 9.49 TA EXEI OΛA. OYΔEN KPYΠTON YΠO TON HΛIO .ΠAPE TH AΠOΔEIΞH KAI OXI MONO, AΠO ΠOTE MIΛOYΣE O KAPAΣMANHΣ ΓIA TO ΦYΣIKO AEPIO, ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2018
  https://www.karatzova.com/2018/04/blog-post_66.html?fbclid=IwAR2HttdRsjjqgWKNMiWn2jZq1_EeCRNrf6D1QsikqvtOxPs4cOYK4z59nmM#:~:text=%CE%A6%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%9A%CE%9F%20%CE%91%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9F%0A%0A%CE%92%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%82,%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BD%20%CE%BD%CE%B1
  ...... ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
  Βεβαίως, η ¨διαβούλευση¨ των κομματικών ¨προπομπών¨ του Συνεδρίου με τους κυβερνητικούς γυρολόγους, είχε κουβεντούλα και για το… φυσικό αέριο! Και φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο θέμα ¨ανακάλυψαν την Αμερική¨! Διότι, πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τον φαιδρό ισχυρισμό τους ότι αυτοί ¨εξασφάλισαν το φυσικό αέριο για την Πέλλα¨ όταν, νομοθετικά είναι κατοχυρωμένο ότι θα περάσει σε πρώτη φάση από την Πέλλα και τα Γιαννιτσά και στη συνέχεια από Σκύδρα και Έδεσσα; Τόσο ασθενή μνήμη έχουν, που ξεχνούν ότι το 2013, η σύμβαση κυρώθηκε με Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στη Βουλή με τον Νόμο 4217/10-12-13, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ; Και ισχυρίζονται ότι ο αγωγός περνούσε ¨τυφλός¨, χωρίς έξοδο (transit) και ότι αυτοί κατάφεραν να ανοίξουν έξοδο στο χωριό Άσπρο;
  Τόσο χοντροκομμένο ψέμα πια; Θα ζητήσουν κάποια στιγμή συγγνώμη για την απροκάλυπτη κοροϊδία με την οποία επιχειρούν να παραμυθιάζουν τον κόσμο;
  Η αλήθεια είναι ότι η διεθνής σύμβαση προβλέπει τρεις (3) εξόδους, σύμφωνα με την παράγραφο 7.2 του προαναφερθέντα Νόμου. Και, άλλωστε, πώς θα αγοράζαμε το ένα δις κυβικών μέτρων αερίου που έχουμε συμφωνήσει; Από αυτή τη σύμβαση, δεν έχουν αλλάξει ούτε ένα κόμμα!... Κι’ αυτά που λένε ότι δήθεν… ¨επαναδιαπραγματεύονται¨, είναι παραμύθια της χαλιμάς! Οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση, οιασδήποτε διεθνούς σύμβασης, περνάει και κυρώνεται από τη Βουλή – και αυτοί, τίποτα δεν έφεραν στη Βουλή για επαναδιαπραγμάτευση!!
  Άλλωστε και με το άρθρο 30 του Ν 3175/2003, ΦΕΚ 207/Α΄/29.08.2003) εντάσσεται τότε σαν προϋπόθεση η εγκατάσταση δικτύου αερίων καυσίμων σε κάθε νέα οικοδομή, από τις πόλεις που θα περάσει το φυσικό αέριο.
  Και επιπλέον, αυτοί που τώρα λένε ότι δήθεν… πέτυχαν την έξοδο στο Άσπρο από τον transit αγωγό, φαίνεται ότι, πέραν του νομοθετικού πλαισίου που προσποιούνται ότι αγνοούν, ξεχνάνε και τη συνάντηση των εμπειρογνωμόνων της κοινοπραξίας με τους υπευθύνους του Δήμου Σκύδρας το 2013. Όπου παρουσίασαν τα οφέλη και την καταρχήν δέσμευση της κοινοπραξίας για διοχέτευση φυσικού αερίου στους Δήμους Σκύδρας και Έδεσσας με προνομιακούς όρους για οικιακή, αγροτική, επαγγελματική και επιχειρηματική χρήση.
  Αν, γι’ αυτούς που σήμερα ισχυρίζονται ότι τώρα έφεραν την έξοδο στο Άσπρο, δεν είναι η επιτομή της κοροϊδίας, τι άλλο μπορεί να είναι;.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.