Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας: Ο πλούτος της Πέλλας είναι αδιαπραγμάτευτος! - Όλοι μαζί μπορούμε!Μετά τη Γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του, Καλλίπολη Σκύδρας, την Τρίτη 17/05/2022 ανακοινώθηκαν τα παρακάτω με την σύμφωνη γνώμη των παρευρισκομένων εκπροσώπων οργανώσεων-συνεταιρισμών:

1) όσον αφορά τα ημερομίσθια των εργατών γης να κρατηθούν οι τιμές στα ίδια επίπεδα σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Ν. Πέλλας ( 30 ευρώ πρωινό και 10 ευρώ απογευματινό).

2) Με μεγάλη μας ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε πως το φορολογικό των συνεταιριζόμενων αγροτών πήρε τον δρόμο του, μετά από πολλά χρόνια συνεχόμενης προσπάθειας του ΣΕΑΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ και της ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΠΥΡΗΝΗΟΚΑΡΠΩΝ .

3) Οι συνέπειες των τελευταίων ετών δυστυχώς έχουν επηρεάσει τις συνεταιριστικές οργανώσεις. Μας δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά να επανεξετάσουμε τους τρόπους διακίνησης των προϊόντων μας. Το κόστος τις δενδροκαλλιέργειας είναι στα ύψη. Εάν δεν αποκτήσουν υπεραξία τα προϊόντα, τα φυσικά μας πρόσωπα θα καταστραφούν. Η διοίκηση του ΣΕΑΣ σε συνεργασία με την Διεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων, σας ενημερώνουν πως θα βρεθούν λύσεις για τα παραγόμενα προϊόντα των συνεταιριζόμενων αγροτών ( δωρεάν διάθεση – χυμοποίηση).

4) Με ικανοποίηση η Γ.Σ. των συν/σμών Πέλλας χαιρετίζει την εξαγγελθείσα απόφαση των βιομηχανιών για τιμή στα συμπύρηνα 0,33€-0,35€ κατά κιλό, βεβαίως η βιομηχανία πολύ σωστά με την τιμή αυτή και δικαιολογημένα ζητά ποιοτικά προϊόντα.

Δυστυχώς όμως από την ανακοίνωση αυτή της ΕΚΕ μέχρι σήμερα υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει ένας καταιγισμός αύξησης του κοστολογίου των παραγωγών μας, κι αυτό έχει να κάνει με τα λιπάσματα-φάρμακα-πετρέλαιο καθώς και με το εργατικό κόστος.

Ζητούμε από τις βιομηχανίες να τηρήσουν την εξαγγελία των 0,35€ με παράλληλη δέσμευση δική μας να τις προμηθεύσουμε με το δυνατόν καλύτερης ποιότητας προϊόντα. Μέσα από την παραπάνω τιμή γίνεται αντιληπτό θα γίνουν οι κρατήσεις που πρέπει προκειμένου οι οργανώσεις να αντιμετωπίσουν το δικό τους αυξημένο λειτουργικό κόστος.

5) Μετά από πρωτοβουλία του ανιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και του ΣΕΑΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ, όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα της καρπόπτωσης 2022, σας ενημερώνουμε ότι έχει εκδοθεί δελτίο τύπου στις 15/05/2022 με θέμα « Σύσκεψη στην Π.Ε. Πέλλας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον παγετό και την καρπόπτωση».

Πλέον αποφασίστηκε στη Γενική συνέλευση του ΣΕΑΣ πως η Πέλλα θα έχει μια φωνή για το μέλλον της δενδροκαλλιέργειας.

Κλείνοντας, ο ΣΕΑΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ θέλει να ευχαριστήσει τους Δημάρχους, τον αντιπεριφερειάρχη, όλους τους βουλευτές της Πέλλας, για την συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουν για να αναδείξουν τα προβλήματα της δενδροκαλλιέργειας και συγχρόνως τον πλούτο της Πέλλας.

Με εκτίμηση,
η διοίκηση του ΣΕΑΣ

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. EIΣTE TPAΓIKOI KAI ANIKANOI NA EKΠPOΣΩΠOITE TOYΣ ΔENΔPOKAΛΛIEPΓITEΣ.
  EINAI EΓKΛHMA NA AΠOZHMIΩΘOYME ,OI OPEINOI ΣTON ΠPOANΘIKO ΣTAΔIO ME TA ΠΣEA .ΠOY EINAI OI AΠOZHMIΩΣEIΣ AΠO TON EΛΓA ΠOY ΛEΓATE; ΠOY EINAI OI ΠPOKATABOΛEΣ;
  H EΞOΦΛHΣH; ENAMIΣH XPONO AΠΛHPΩTOI KAI TΩPA AΠOΦAΣIΣATE NA MAΣ AΠOZHMIΩΣTE ME TA ΨYXOYΛA TΩN ΠΣEA KAI ΣE XPONO AΓNΩΣTO.NTPOΠH.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καραγκιοζηδες τα 35 ειναι λιγα τα εξοδα ειναι διπλάσια εσεις παίζετε το παιχνιδι καποιον γελοίοι ολλοι εξω σας βριζουν. 45 λεπτα το ροδακινο διοτι ρεμάλια εχει κοστος το προιον για να παραχθει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τα 0.35 φετος ειναι οσο τα 0,23 που πηραμε προπερσι,δεν καταλαβαινω τι χαιρετιζει ο σεας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.