Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοίγει μετά από δύο χρόνια η κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι ΧαλκιδικήςΤους πρώτους επισκέπτες της θα υποδεχθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου η κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στην Καλάνδρα Χαλκιδικής (Ποσείδι). Έπειτα από δύο χρόνια αναστολής της λειτουργίας της εξαιτίας της πανδημίας, η Επιτροπή της κατασκήνωσης, με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και την αναστολή των περιοριστικών μέτρων από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, κατέληξε στην απόφαση επαναλειτουργίας της.

«Με την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης στην Καλάνδρα κάνουμε ένα ακόμη βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, όπως τη γνώριζε η πανεπιστημιακή μας κοινότητα προ της πανδημίας. Έπειτα από μία μακρά περίοδο περιορισμών, όχι μόνο στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στην κοινωνική ζωή, είναι προφανής η ανάγκη επιστροφής σε έναν χώρο που για δεκαετίες έχει ταυτιστεί με την ανέμελη πλευρά της φοιτητικής ζωής και τον συνδυασμό διακοπών και δημιουργικής μάθησης, μέσα από τη λειτουργία των θερινών σχολείων, που έχουν προγραμματιστεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Επισήμανε, ωστόσο, πως «με δεδομένο ότι υπάρχει ακόμη διασπορά του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για την παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων, τηρώντας τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εξειδικευθεί από τον ΕΟΔΥ και λαμβάνοντας τα μέτρα που είναι αναγκαία, όπως η συχνή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων».

«Όπως ίσχυε από την αρχή της πανδημίας, έτσι και τώρα που μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό, η ατομική ευθύνη είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για άλλες ιογενείς λοιμώξεις, που έχουν σημάνει συναγερμό στον πλανήτη, όπως ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων. Για την αντιμετώπιση όλων των πιθανών περιστατικών έχουν εκδοθεί αναλυτικές οδηγίες από τις δημόσιες αρχές υγείας και φυσικά οι οδηγίες αυτοπροστασίας, που περιλαμβάνουν την τήρηση βασικών μέτρων ατομικής υγιεινής. Αυτό που ζητούμε από τους κατασκηνωτές μας είναι να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και σε περίπτωση που εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα ασθένειας, να σπεύσουν στο ιατρείο της κατασκήνωσης, να προστατεύσουν τον εαυτό τους και όλη την κατασκηνωτική κοινότητα», υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Οι αναλυτικές ανακοινώσεις για τον επικαιροποιημένο κανονισμό λειτουργίας της κατασκήνωσης, τη διαδικασία των αιτήσεων και τις χρεώσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης camping.auth.gr . Η κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.