Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΤΟΜΥ Δήμου Πέλλας - ΚΥ Γιαννιτσών: «Νικάμε την Υπέρταση - Κερδίζουμε ζωή»Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της αρτηριακής υπέρτασης στις 17 Μαΐου 2022 η 13η Τ.ΟΜ.Υ. Δήμου Πέλλας σε συνεργασία με την 17η Τ.ΟΜ.Υ. Δήμου Πέλλας και το Κ.Υ. Γιαννιτσών πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών  σχετικά με την αρτηριακή υπέρταση. 
H υπέρταση – ή σταθερά αυξημένη δηλαδή αρτηριακή πίεση- αποτελεί την πιο συχνή χρόνια νόσο και έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες θνησιμότητας, νοσηρότητας και κακής ποιότητας ζωής. Από τους πιο σημαντικούς παράγοντες εμφάνισης υπέρτασης είναι η κακή διατροφή, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η παχυσαρκία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη σημασία της αρτηριακής υπέρτασης στην κακή υγεία του πληθυσμού, έβαλε στόχο την μείωση της κατά 25% στα επόμενα χρόνια. Για αυτό το σκοπό εξήγγειλε δράσεις και καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης στις 17 Μαΐου. (ΕΚΕ, 2022)
Κατά την διάρκεια της δράσης οι πολίτες ενημερώθηκαν για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης η υγιεινή διατροφή, η ποσότητα πρόσληψης αλατιού, η καθημερινή άσκηση και η αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ.
Ο κύριος στόχος της 13ης Τ.ΟΜ.Υ καθώς επίσης και της 17ης Τ.ΟΜ.Υ και του ΚΥ Γιαννιτσών είναι η συλλογικής προσπάθειας για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση των πολιτών για την αρτηριακή υπέρταση με την πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης.   
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (HSC) για την διάθεση έντυπου ενημερωτικού υλικού.  

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.