Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάλεσμα Ι. Τζαμτζή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Α. Λυκουρέντζο να επισκεφθεί την Πέλλα



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής απευθύνει κάλεσμα προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, να επισκεφθεί την Πέλλα και να δει από κοντά τις μεγάλες ζημιές στις 
δενδρώδεις καλλιέργειες από τον παγετό.
Για τις έντονες καρποπτώσεις στις δενδρώδεις καλλιέργειες που προκλήθηκαν από τον παγετό του απέστειλε επιστολή η οποία έχει ως εξής:

Προς:  Τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο Μεσογείων 45,11510, Αθήνα, 7ος όροφος Γεν. δ/νση: e-mail gmanagement@elga.gr, τηλ. 210 7490468, 568

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Μετά την από 14/04/2022 επιστολή μου, σας ενημερώνω για τις έντονες καρποπτώσεις που παρατηρούνται καθημερινά σε βερίκοκα, νεκταρίνια, συμπύρηνα και επιτραπέζια ροδάκινα, κεράσια και δαμάσκηνα. Κατόπιν επισκέψεων γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, διαπιστώνεται ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ότι φαίνονταν αρχικά.

Φαίνεται, ότι οι μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ ημέρας και νύχτας που καταγράφηκαν τον μήνα Απρίλιο σε συνέχεια του μεγάλου παγετού του Μαρτίου (κακοκαιρίες «Μπιάνκα» και «Φίλιππος»), οι οποίες και συνεχίστηκαν το μήνα Μάϊο (ενδεικτικά: Π. Μυλότοπος: 09/05- min 3.3; max 26,3 , Κωνσταντία: 09/05-09/05- min 4,2; max 24,9), έχουν ως αποτέλεσμα την διακοπή της κανονικής εξέλιξης της ωρίμανσης των καρπών και την αποβολή τους από τα δέντρα (φαινόμενο καρπόπτωσης), γεγονός το οποίο αναμένεται να οδηγήσει και εφέτος σε ιδιαίτερα μειωμένες αποδόσεις.

Παρακαλούμε για στην άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποτυπωθεί το μέγεθος του προβλήματος στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για την δήλωση των ζημιών από τους παραγωγούς.

Σας καλώ να επισκεφθείτε άμεσα την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ώστε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, τις πολύ μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Ιορδάνης Τζαμτζής

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.