Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Αντί-ΡΗ΄ΣΗ»- Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Έδεσσας: Ανακοίνωση για την προσφυγή του Υπ. Παιδείας κατά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕΑνακοίνωση για την προσφυγή του Υπουργείου Παιδείας κατά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ που έχουν κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για την ακύρωση των εξετάσεων ελληνικής PISA στις 18/5.

Συνάδελφοι/ισσες, τρομαγμένο το Υπουργείο από τις αντιδράσεις και την απόλυτη απονομιμοποίηση της πολιτικής του στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, των γονιών και της κοινωνίας, καταφεύγει στο μοναδικό όπλο που ξέρει να χρησιμοποιεί, τα δικαστήρια. Προσέφυγε για άλλη μια φορά στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την 3ωρη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την Τετάρτη 18/5 ενάντια στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και τις εξετάσεις PISA. Το Υπουργείο επιδιώκει για μια ακόμα φορά επικαλούμενη τον νόμο Χατζηδάκη, τον ολοκληρωτισμό, την καταστολή και τον αυταρχισμό, να καταλύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, δικαίωμα που κατάκτησαν οι εργαζόμενοι με σκληρούς αγώνες βαμμένους με αίμα!
   Η Κυβέρνηση, σε ένα ακόμα επεισόδιο Νόμου και Τάξης, αποδεικνύει ότι στη μαζική, συλλογική και με δημοκρατικό τρόπο καταδίκη της πολιτικής της απαντά με την ποινικοποίηση των αγώνων, την απόπειρα τρομοκράτησης κάθε φωνής που της εναντιώνεται. 
Αυτή η βαθιά αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική που θέλει τη ριζική διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, έχοντας όραμα το επιχειρηματικό σχολείο, χρησιμοποιεί τις απειλές και την τρομοκρατία, απαιτεί από εμάς να εκτελούμε τις εντολές σκυφτοί, άβουλοι, υποταγμένοι στην μοίρα μας! Εμείς απαντάμε: Ο ολοκληρωτισμός δε θα περάσει! Δε θα μας αλυσοδέσουν! Ο διαγωνισμός PISA θα ακυρωθεί!! Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν! Ο ν. Χατζηδάκη θα καταργηθεί!
Καλούμε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε κήρυξη νέας απεργίας για την Τετάρτη 18/5
Ο αγώνας μας ενάντια στις εξετάσεις  PISA είναι δίκαιος και είναι αγώνας όλων μας! 
Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο
Δεν υποχωρούμε!
Συνεχίζουμε αποφασιστικά!
Στον δρόμο του αγώνα θα σπάσουμε τον «τσαμπουκά» της κυβέρνησης.
Για να μπορέσουμε να ανασάνουμε!

   

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.