Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Erasmuw+: Μαθητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών στη ΒαρκελώνηΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΑ1 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: 
«Learning pathways through work-place and professional development»

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό 2020-1-EL01-KA102-078178, δεκαπέντε μαθητές από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών τοποθετήθηκαν για δύο εβδομάδες σε επιχειρήσεις ανάλογα με τον τομέα τους, στη Βαρκελώνη. Οι μαθητές, που συμμετείχαν, φοιτούν στους τομείς Οικονομίας- Διοίκησης, Πληροφορικής, Γεωπονίας, και Μηχανολογίας. Παρακολούθησαν εργασίες και απόκτησαν γνώσεις για οργάνωση, διοίκηση και μηχανοργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για αειφορική παραγωγή προϊόντων (μπύρα, σοκολάτα, καφές, οίνος) και εφαρμογή συστημάτων ασφάλειας τροφίμων,  για γραμμή παραγωγής  δίκυκλων ηλεκτρικών οχημάτων και τεχνικό έλεγχο ποιότητας, για εγκατάσταση και συντήρηση ηλιακών και φωτοβολταϊκών συστημάτων και υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κτίρια, για Αυτοματισμούς KNX σε κτίρια και Συστήματα Διαχείρισης κτιρίων (BMS). 
Οι μαθητές έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το σύνολο της εμπειρίας τους, που περιλάμβανε και γνωριμία με σημαντικά  αξιοθέατα της Βαρκελώνης. Καλλιέργησαν το πολιτισμικό τους υπόβαθρο, ανάπτυξαν τη δεξιότητά τους να κατανοούν την διαφορετικότητα και ενίσχυσαν την αίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη. 
Μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν τα οφέλη της εμπειρίας τους στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα με  δραστηριότητες διάχυσης της δράσης τους, όπως η επεξεργασία βίντεο με τις εντυπώσεις τους, για ανάρτηση στην ιστοσελίδα και το FB του σχολείου τους, καταγραφή σχολίων για την εμπειρία τους και προετοιμασία παρουσίασης με υλικό τεκμηρίωσης από τη μετακίνηση.
Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών υιοθετεί εδώ και αρκετά χρόνια Ευρωπαϊκές Δράσεις, που το φέρνουν σε επαφή με το σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχολικό περιβάλλον και ενισχύουν την απασχολησιμότητα των μαθητών τους στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

          Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
              Καρύπη Μαρία

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.