Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εμπορικός Σύλλογος Αριδαίας: Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από 1 έως 15 Ιουνίου


Αξιότιμοι Κύριοι, 
Με το παρόν, σας στέλνουμε την νέα ΥΑ Δ1α/ΓΠοικ30819/31-5-2022, με την οποία καθορίζονται τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την χρονική περίοδο από σήμερα, 1η Ιουνίου έως την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022.
Οι σημαντικότερες από τις διατάξεις την νέας ΥΑ, έχουν ως εξής:
         Από τα μέσα προστασίας που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες, διεγράφη πλέον η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.  Το μέτρο αφορά τόσο τους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους όσο και στους πελάτες.  Παραμένει ενεργή η υποχρέωση των ανεμβολίαστων ή μη πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων της επιχείρησης να κάνουν ένα PCR ή rapid test την εβδομάδα.
          Στα γενικά μέτρα που ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις, παραμένουν πλέον μόνο η τοποθέτηση αλκοολούχου διαλύματος και ο εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.
         Καταργείται ο περιορισμός των συναντήσεων/συνεδριάσεων με παρουσία μόνο 7 ατόμων.
         Στα καταστήματα τροφίμων, υπάρχει ένας επιπλέον περιορισμός αυτός της απολύμανσης των τροχήλατων ή μη καλαθιών, ενώ στην εστίαση, η απολύμανση τραπεζιών/καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών.
         Τέλος, ως προς τις συνελεύσεις και εκλογές, μπορούν να διενεργούνται είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε δια ζώσης είτε και με τους 2 τρόπους (υβριδικά) με την τήρηση του πρωτοκόλλου των συνεδρίων (Παράρτημα 5 της συνημμένης ΥΑ).
Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.


Με εκτίμηση 
Γιώργος Γκλαβάκης 
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας 

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.