26.6.22

Πεσιρίδου και Εμμανουηλίδου νικήτριες στα 100μ. εμπόδια και 100μ.


Μία από τις συναρπαστικότερες κούρσες της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών της Θεσσαλονίκης διεξήχθη στα 100 μέτρα με εμπόδια.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου κατάφερε να φτάσει στην όγδοη νίκη της στη διοργάνωση καθώς διένυσε την απόσταση σε 13.18 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, χάρις σε μια δυνατή κούρσα στα τελευταία μέτρα, καθώς μέχρι και το έβδομο εμπόδιο η Αναΐς Καραγιάννη φαινόταν να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Η αθλήτρια της ΑΕΚ τερμάτισε σε 13.21 (0,8) σε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν, αφού φέτος έχει διανύσει την απόσταση σε 13.15.

«Είναι γεγονός πως κάθε χρόνο βρίσκω το ρυθμό περίπου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Θεωρώ πως και ο σημερινός χρόνος δεν είναι αντιπροσωπευτικός. Με βοήθησε πολύ που η Καραγιάννη είναι φέτος σε καλή κατάσταση, καθώς ήξερα πως θα γίνει μια ωραία γρήγορη κούρσα», είπε η Πεσιρίδου.

Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ μπροστά της έχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η Σάρα Αουντί με 13.95.

Στα 100 μέτρα των Γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η 19χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου από την Πέλλα, παρότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έμεινε μακριά από την κανονική προπόνηση, λόγω τραυματισμού στη μέση.

Η νεαρή σπρίντερ τερμάτισε σε 11.68 (-0,1), αφήνοντας δεύτερη την Στέλλα Μιχαηλίδου με 11.72 (νέο ατομικό ρεκόρ) και τρίτη την Δήμητρα Τσουκαλά με 11.87.

«Είμαι χαρούμενη για δύο λόγους, γιατί πρώτη φορά είμαι πανελληνιονίκης Γυναικών κι αισθάνομαι καλά μετά τον τραυματισμό που είχα. Είχα χτυπήσει σε μια πόρτα στο στάδιο της Φιλοθέης και είχα ένα ήπιο οστικό οίδημα. Τρεις εβδομάδες πήγαινα χαλαρά και να φανταστείτε δύο φορές όλες κι όλες πριν τον αγώνα φόρεσα σπάικς», δήλωσε η νικήτρια.




 

1 σχόλιο:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.