Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι διήμερες εκδηλώσεις ''Αντριάδα 2022'' στη Λειβαδίτσα Πέλλας (βίντεο)



Ολοκληρώθηκαν σήμερα Δευτέρα οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, στο Ιερό Ίδρυμα των Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας- Βόρειας Θράκης «Η Αγία Τριάδα» στη Λειβαδίτσα Πέλλας.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν το απόγευμα της Κυριακής με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό  Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, Ιερουργούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου, Ηγούμενου της Μονής Βλατάδων Νικηφόρου και Λιτάνευση της Ιεράς και ιστορικής Εικόνας της Αγίας Τριάδος, με συμμετοχή της βυζαντινής χορωδίας της ΙΜ Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, με χοράρχη τον Αριστοτέλη Βογιατζόγλου. Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. 

Δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων ανήμερα του Αγίου Πνεύματος τελέσθηκε  Όρθρος - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Βρυούλων Παντελεήμονος. Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Μετά το πέρας προσφέρθηκε το παραδοσιακό κουρμπάνι στους προσκυνητές.
Έπαιξαν οι μουσικοί:
1. Μητκούδης Βασίλης(γκάϊντα)
2. Μυλωνόπουλος  Χρήστος (ακορντεόν)
3. Ουζονίδης  Θεόδωρος (Κρουστά)
Τις εκδηλώσεις οι οποίες τελούν υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης, συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πέλλας, ο Δήμος Χαλκηδόνος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ).  
andriada2022
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.