Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ασφάλειά μας είναι μέλημα και δικό μας! - Τα παιδιά του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών ενεργοποιούνται! (βίντεο)Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT III με θέμα "Urban security -Αστική Ασφάλεια" πραγματοποιήθηκε διακρατική συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν στην Πάρμα της Ιταλίας. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι: Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία. Το σχολείο μας, 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, είχε την χαρά και την ευκαιρία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας. Συμμετείχαν και άλλα σχολεία της περιοχής μας. Υπεύθυνες του προγράμματος για σχολείο μας στην Ελλάδα ήταν οι εκπαιδευτικοί: Πασχούδη Μαρία, διευθύντρια και φιλόλογος, και Χατζηγεωργίου Μαρία, οικονομολόγος. Στη διακρατική συνάντηση στην Πάρμα το σχολείο μας εκπροσώπησε η διευθύντρια Πασχούδη Μαρία. Πολλές ευχαριστίες στην υπεύθυνη του Δήμου Πέλλας κα. Χερκελετζή Αναστασία, αλλά και όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, για την εξαιρετική συνεργασία αλλά και την ευκαιρία που μας έδωσε, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, να εκφράσουμε οι μαθητές/ τριες μας και οι εκπαιδευτικοί τις απόψεις μας και να αισθανθούμε πολίτες που διαμορφώνουν το ευρωπαϊκό μέλλον της πόλης τους. Στη διακρατική συνάντηση παρουσιάστηκαν οι εργασίες των φορέων των χωρών και τέθηκαν οι βάσεις για ουσιαστικές αλλαγές και προτάσεις. Οι δράσεις του σχολείου μας είχε δύο κατευθύνσεις:

1.       Σχεδιασμός και δημιουργία φυλλαδίου, ενημερωτικού, το οποίο διανείμαμε στους οδηγούς και τους συμπολίτες μας, σχετικά με την παράνομη και επικίνδυνη για την ασφάλειά μας στάθμευση και οδήγηση. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη δράση μας.
2.       Στα πλαίσια αυτά υλοποιήθηκε στο σχολείο μας σε συνεργασία με την Τροχαία Γιαννιτσών και μια ακόμη βιωματική ενημερωτική δράση. Οι μαθητές/τριες και των τριών τάξεων ενημερώθηκαν για τα τροχαία ατυχήματα και την πρόληψή τους με την τήρηση του Κ.Ο.Κ. Φορώντας ειδικά γυαλιά βίωσαν την αντιληπτική ικανότητα του οδηγού σε κατάσταση μέθης. Επίσης, αφού γεύτηκαν σοκολατάκια με γέμιση λικέρ, τους έγινε αλκοτέστ αμέσως μετά την κατανάλωση της ελάχιστης αυτής ποσότητας αλκοόλης αλλά και μετά από την παρέλευση λίγων λεπτών, για να δουν πώς αυτό αποτυπώνεται στο μηχάνημα μέτρησης.Με αυτό τον τρόπο ευαισθητοποιήθηκαν στην επείγουσα ανάγκη τήρησης των μέτρων ασφαλούς οδήγησης. 
 Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.