Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από την Αίγυπτο στο Κιλκίς με την 71η Αερομεταφορόμενη Ταξιαρχία «Πόντος»Η ενδυνάμωση των στρατιωτικών δεσμών Ελλάδας – Αιγύπτου γίνεται ακόμη πιο μεγάλη.
Από το 2015 κι ένθεν, Ελλάδα κι Αίγυπτος έχουν κάνει πολλά βήματα προσέγγισης, ενδυναμώνοντας με γεωμετρική πρόοδο τους αμυντικούς και στρατηγικούς τους δεσμούς.
Σε επίπεδο στρατιωτικό σημείο αναφοράς είναι η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ, που πριν λίγες ημέρες – την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Διμερούς Διακλαδικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 12», πραγματοποιήθηκε η Αρχική Σύσκεψη Σχεδίασης στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Βάσης Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.
Την ίδια περίοδο, από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας-Αιγύπτου έτους 2022, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση 4 Αξιωματικών του Στρατού της Αιγύπτου, στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον (ΕΠΚΕΑΑΠ) της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»), στο Κιλκίς.


enikos.gr

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.