Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρών στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ο Θ. ΘεοδωρίδηςΘεόδωρος Θεοδωρίδης: 
«Πήραμε το χρίσμα της υποψηφιότητας από τους άμεσα ενδιαφερόμενους τους συμπολίτες μας»

· Σε μια εκδήλωση για τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών ο υπ. Δήμαρχος Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε από τα Γιαννιτσά παρών στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

Σε μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Οι επιλογές των Τοπικών Κοινωνιών» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στα Γιαννιτσά ο υπ.Δήμαρχος Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε παρών στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Τους τελευταίος μήνες είχε αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία αναφορικά με την εκ νέου υποψηφιότητά μου στις δημοτικές εκλογές για τη θέση του Δημάρχου Πέλλας. Όλο αυτό το διάστημα επέλεξα να κουβεντιάσω με πολλούς από εσάς. Από την ενθάρρυνση που εισέπραξα και από την προθυμία πολλών ανθρώπων να συμμετάσχουν στην κοινή μας προσπάθεια, αισθάνομαι πως πήρα το χρίσμα της υποψηφιότητας, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, από αυτούς που ενδιαφέρουν εμένα, από τους συμπολίτες μου, από όλους εσάς.».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Έχουμε την πεποίθηση ότι ο Δήμος μας χρειάζεται άμεσα, παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα . Να γίνει αποτελεσματικότερος, φιλικότερος προς τον πολίτη, να έχει ως σημείο αναφοράς τον άνθρωπο το Δημότη και τις ανάγκες του. Η παρούσα δημοτική αρχή, αποδείχθηκε λιγότερη των προσδοκιών των πολιτών, απογοήτευσε, αδράνησε, αδιαφόρησε. Έχασε την ευκαιρία για ανάπτυξη , εξωστρέφεια, πρόοδο, προοπτική. Στην κρίση υπήρχαν και ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί, για να μετασχηματιστεί ψηφιακά και να δημιουργήσει κοινωνικές υποδομές δίπλα στους δημότες.».

Κλείνοντας ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε να συμμετάσχουν όλοι στην προσπάθεια του συνδυασμού «Πέλλα Μπροστά και διάβασε κείμενο από συνέντευξη της κα Αρβελέρ: «Όταν διοικούν οι μη ικανοί, φταίνε οι ικανοί. Ο εφησυχασμός είναι η μεγαλύτερη δειλία. Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας είναι να τους μάθουμε να σωπαίνουν. Στην Αρχαία Ελλάδα, σε περιόδους κρίσεων και ρήξεων, επιβαλλόταν πρόστιμο σε όποιον πολίτη δεν έπαιρνε θέση. Εμείς λέμε στους νέους να είναι ανεύθυνοι, να μένουν εκτός γηπέδου, αντί να τους διδάσκουμε ότι όλοι πρέπει να είμαστε μέσα στο γήπεδο και να αγωνιζόμαστε. Αλλά όταν αρνείσαι το δικαίωμα της συμμετοχής και της επιλογής Αρνείσαι την Ελευθερία σου.

Τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη προλόγισαν ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής κ. Θωμάς Μουμτζιδέλης. Ενώ επίσης σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Στέφανος Δριστάς. Στην εκδήλωση παρών έδωσε ο κ. Θεόδωρος Δεληγιώργης από το Γραφείο του ΥΠΕΣ κ. Βορίδη, ο τέως Δήμαρχος Δέλτα και Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μίμης Φωτόοπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Αγγελίδης και πλήθος κόσμου.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στελέχη του συνδυασμού «ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» θα επισκεφτούν όλες τις Κοινότητες για την καταγραφή προτάσεων και προβλημάτων για να επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινωνίες.

Κλείνοντας πρέπει να αναφερθεί ότι από σήμερα λειτουργεί μια γραμμή επικοινωνίας μέσω Viber 6944314022 για την κατάθεση προτάσεων, υποψηφιοτήτων καθώς επίσης και την επισήμανση κάθε είδους προβλήματος του Δήμου μας. Επίσης μπορούν οι δημότες να συμπληρώσουν αντίστοιχη φόρμα στη διεύθυνση: https://bit.ly/3McTTU3
Ολόκληρη η ομιλία του Θ. Θεοδωρίδη
Φίλες και Φίλοι
Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να βρίσκομαι απόψε μαζί σας. Σας γνωρίζω έναν έναν, έχω συναντηθεί μαζί σας, έχω συναντηθεί μ’ όλες και μ’ όλους σε χαρές και λύπες.
Ήμουν πάντα δίπλα σας και νοιώθω ότι ήσασταν και εσείς, λίγο ή πολύ, κοντά μου. Κοντά στις ανησυχίες μου για τον τόπο που μας γέννησε, που ζήσαμε και που τώρα μεγαλώνουν τα παιδιά μας.
Οι ανησυχίες αυτές αποτελούν το κοινό μας όραμα για τον τόπο μας, για το Δήμο που ονειρευτήκαμε το Δήμο Πέλλας που τόσο αγαπάμε.
Είναι αναγκαίο, σ’ αυτή τη συγκυρία, με την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να καλύπτει κενά που την αφορούν και που δεν μπορούν να προβλεφτούν από την Κεντρική Εξουσία.
Οι τοπικές κοινωνίες αναζητούν και θέλουν μια Δημοτική Ηγεσία να βρίσκεται δίπλα τους, στα δύσκολα, να δημιουργεί υποδομές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, να στηρίζει την παραγωγική διαδικασία και την απασχόληση, να προστατεύει το περιβάλλον και να δημιουργεί δομές με γνώμονα την εξωστρέφεια την τεχνολογία και την καινοτομία. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι ικανή να θωρακίζει την κοινωνία μας τη ζωή μας, το βιός από κάθε είδους κίνδυνο, από όπου και αν προέρχεται.
Η Πέλλα που γέννησε τον Μέγα Αλέξανδρο είναι το διαβατήριο για το όνομα που θα ενισχύσει, την εξωστρέφεια της Παρανωνής και του Πολιτισμού μας.
Οι άνθρωποι που πήραμε την πρωτοβουλία και συγκροτήσαμε τη Δημοτική Παράταξη «ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» πρoερxόμασταν από διαφορετικά επαγγελματικά, πολιτικά και κομματικά μετερίζια. Είχαμε και έχουμε όμως ένα συνδετικό και ενωτικό στοιχείο που είναι η αγάπη για τον τόπο μας
Έχουμε την πεποίθηση ότι ο Δήμος μας χρειάζεται άμεσα, παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα . Να γίνει αποτελεσματικότερος, φιλικότερος προς τον πολίτη, να έχει ως σημείο αναφοράς τον άνθρωπο το Δημότη και τις ανάγκες του.
Η παρούσα δημοτική αρχή, αποδείχθηκε λιγότερη των προσδοκιών των πολιτών, απογοήτευσε, αδράνησε, αδιαφόρησε. Έχασε την ευκαιρία για ανάπτυξη , εξωστρέφεια, πρόοδο, προοπτική. Στην κρίση υπήρχαν και ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί, για να μετασχηματιστεί ψηφιακά και να δημιουργήσει κοινωνικές υποδομές δίπλα στους δημότες.
Εμείς ως αντιπολίτευση ρίξαμε γέφυρες συνεργασίας και προσπαθήσαμε να βρούμε κοινές λύσεις συνερνασίας προς όφελος των Δημοτών.
Τους τελευταίος μήνες είχε αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία αναφορικά με την εκ νέου υποψηφιότητά μου στις δημοτικές εκλογές για τη θέση του Δημάρχου Πέλλας.
Όλο αυτό το διάστημα επέλεξα να κουβεντιάσω με πολλούς από εσάς.
Ανθρώπους που συναναστρέφομαι καθημερινά στο Δήμο μας, στη δουλειά, στη διασκέδαση, στον καφέ, στην αγορά, στις εκδηλώσεις.
Ήθελα να γνωρίζω αν και αυτοί όπως και εγώ πιστεύουν πως ο τόπος μας μπορεί να γίνει ένα καλύτερο μέρος, για εμάς τους ίδιους, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας και να δω εάν πραγματικά υπάρχει λόγος για μια υποψηφιότητα που ξεκινά και καταλήγει στην κοινωνία.
Από την ενθάρρυνση που εισέπραξα και από την προθυμία πολλών ανθρώπων να συμμετάσχουν στην κοινή μας προσπάθεια, αισθάνομαι πως πήρα το χρίσμα της υποψηφιότητας, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, από αυτούς που ενδιαφέρουν εμένα, από τους συμπολίτες μου, από όλους εσάς.
Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες γιατί η νέα διοίκηση του Δήμου που θα προκύψει πρέπει να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της Πέλλας που όλοι οραματιζόμαστε.
Δεν υπάρχει χρόνος πλέον . Οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Πέλλας τα τελευταία χρόνια απογοητεύτηκαν από τις ίδιες τους τις επιλογές.
Την εκλογή μας δεν την αντιλαμβανόμαστε ως υποχρεωτική θητεία ή ως βάρδια και η Αυτοδιοίκηση δεν είναι αγγαρεία. Χρειάζεται όραμα, σχεδιασμός, προγραμματισμός και υλοποίηση έργων.
Αυτές είναι οι αξίες για μας.
Η «Πέλλα Μπροστά» θέλει να εισάγει ήθος και αξιοκρατία σ όλους τους τομείς της διαχείρισης και για κάθε είδους κρίσεις. Σκοπός μας η πολιτική, οικονομική και κοινωνική αλληλεγγύη.
Στόχος μας η συσπείρωση η συμπόρευση η συμπαράταξη η συνένωση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν ότι απέναντί τους βρίσκονται μόνο τα προβλήματα του λαού.
Προτεραιότητες μας :
• Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων.
• Η ανάπτυξη σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων καλλιέργειας προϊόντων. Νέες θέσεις εργασίας, και να δοθούν κίνητρα στους νέους ώστε να επιστρέψουν την ύπαιθρο.
• Η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.
• Η εξασφάλιση καλής πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κοινωνικής υποστήριξης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
• Ευκαιρίες για απασχόληση και μείωση της ανεργίας με την βελτίωση της αγοράς εργασίας.
• Ύπαρξη ολοκληρωμένου πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδίου για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη - πολιτείας.
• Η Δημόσια Διοίκηση να είναι υπηρέτης των πολιτών και όχι δυνάστης, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και μηχανοργάνωσης.
Έτσι κτίζουμε ένα καλύτερο αύριο, για τον τόπο μας για τη ζωή μας για τα παιδιά μας.
Πριν σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας θα ήθελα να διαβάσω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της κας Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ:
«Όταν διοικούν οι μη ικανοί, φταίνε οι ικανοί.
Ο εφησυχασμός είναι η μεγαλύτερη δειλία.
Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας είναι να τους μάθουμε να σωπαίνουν.
Στην Αρχαία Ελλάδα, σε περιόδους κρίσεων και ρήξεων, επιβαλλόταν πρόστιμο σε όποιον πολίτη δεν έπαιρνε θέση.
Εμείς λέμε στους νέους να είναι ανεύθυνοι, να μένουν εκτός γηπέδου, αντί να τους διδάσκουμε ότι όλοι πρέπει να είμαστε μέσα στο γήπεδο και να αγωνιζόμαστε.
Αλλά όταν αρνείσαι το δικαίωμα της συμμετοχής και της επιλογής Αρνείσαι την Ελευθερία σου». 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

11 comments:

 1. Τυχερέ Στάμκο.. με Φουντουκιδη και Θεοδωρίδη είναι σίγουρη η τέταρτη θητεία σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διαφωνώ ο φουντουκιδης να μπαίνει στην ίδια εξίσωση με τον Θεοδωρίδη.
   Ο πρώτος δεν έχει πολιτευτεί ούτε ανακατευτεί με τα του τόπου όπως ο άλλος που είναι τα τελευταία 30 χρόνια.
   Επίσης αν στηρίζεις Στάμκο ή απλά κράζεις τους άλλους,πάνε ψήφισε στις επόμενες κάποιον άλλον για να μην βγει ο πρώτος (το φάγαμε 12 χρόνια στη μάπα μας,δεν θέλουμε άλλο?

   Διαγραφή
 2. Φτάνει πια αφηστε κανέναν άλλον να μας σώσει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΣΤΕΡ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά! Έγινε! Ας βρει πρώτα κανέναν υποψήφιο σύμβουλο στους Γαλατάδες και την Κρύα Βρύση και βλέπουμε.

   Διαγραφή
  2. Μα δεν χρειάζεται, στη δεύτερη γύρα θα τρέχουν απο πίσω του φουντουκο και του Τεο για να φύγει ο Στάμκος, θέλει και λίγο τακτική αλλά Βασιλειαδη

   Διαγραφή
 4. Βάλτε και άλλον υποψήφιο από Κρύα Βρύση, κανέναν ξαδερφο ίσως, γιατί ακόμα ο νεαρός προηγείται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλύτερο σενάριο για τον Φουντουκίδη δεν υπάρχει. Όλοι οι βρυκόλακες του παρελθόντος και αυτός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σαν τον θεωδορο δεν υπάρχει άνθρωπος έιναι άνθρωπος της διπλανής πορτας που νοιάζετε για τον τόπο του. Εγώ απορώ με όλους εσάς που γράφετε για τον σταμκο τόσα χρόνια είναι στον δήμο αλαξει κάτι, εκτός και αν κυριοι εθελοτυφλείτε, και σας βολευει. Τότε ειστε άξιοι της μοίρα σας λουστειτε τα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. MAZI ΣOY ΘOΔΩPA. TON ΛAKH TON PΩTHΣEΣ; ΘA MAΣ ΣTHPIΞEI; H ΠATAEI ΣE TPEIΣ BAPKEΣ; AYTO ΘOΔΩPA MOY, OΠΩΣ ΞEPEIΣ EINAI EΠIKINΔYNO .ΣYNHΘΩΣ AYTOI... ΣTA TEΛOΣ ΠNIΓONTAI .ΓIA NA ΔOYME. ΣE KAΘE ΠEPIΠTΩΣH ΘOΔΩPA , ΣOY EYXOMAI KAI ME,THN NIKH.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. KOYIZ: ΠOIOΣ BOYΛEYTHΣ HTAN KAI ME TON AΣTYΦYΛAΞ KAI ME TON XΩPOΦYΛAΞ; KAI TΩPA ΘA EINAI KAI ME TON ΠOΛIΣMANO; OΠOIOΣ TO BPEI KEPNAΩ! ΣTO ΓNΩΣTO KAΦE.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.