Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλος στο ''σβήσιμο'' των κλήσεων – Ποιο θα είναι το νέο σχέδιοΗ μείωση των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί εθνικό στόχο, τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο 8ο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας. Παράλληλα ο Υπουργός αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης παραβάσεων αλλά και επικαιροποιήσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030. Μία ολοκληρωμένη πολιτική, που εδράζεται στο τετράπτυχο:
- Ασφαλείς δρόμοι
- Υπεύθυνοι οδηγοί
- Κυκλοφοριακή παιδεία
- Δίκαιοι κανόνες για όλους.
Επισήμανε ότι στο πλαίσιο αυτό τίθενται συγκεκριμένοι ποσοτικοί στόχοι: Αφενός για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων κατά 50% έως το 2030. Και αφετέρου, για τη βελτίωση όλων των επιδόσεων οδικής ασφάλειας.
Δηλαδή για βελτίωση σε δείκτες όπως είναι:
- Η υπέρβαση ταχύτητας,
- Η μη χρήση κράνους και ζώνης,
- Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
- Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
- Ή το τόσο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης μετά το ατύχημα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι οι βασικές δράσεις προτεραιότητας του νέου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου βασίζονται σε οκτώ θεμελιώδεις πυλώνες:
- Ολοκληρωμένος Νόμος Οδικής Ασφάλειας, με επικαιροποιημένο ΚΟΚ
- Αποτελεσματικό Σύστημα Διαχείρισης Παραβάσεων
- Πιο συστηματική Επιτήρηση της Οδικής Ασφάλειας
- Συνεκτικό Πρόγραμμα Βελτιώσεων στο Υπεραστικό Δίκτυο
- Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επεμβάσεων στις Πόλεις
- Το Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, που έχει ήδη συγκροτηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
- Συστηματική Δεκαετή Επικοινωνιακή Πολιτική ευαισθητοποίησης του κοινού
- Και σύσταση ενός καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα Εθνικού Ταμείου Οδικής Ασφάλειας, το οποίο θα συλλέγει τα χρηματικά ποσά από τα πρόστιμα του ΚΟΚ και θα τα κατανέμει στους Δήμους για την υλοποίηση δράσεων Οδικής Ασφάλειας.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.