Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή Τζαμτζή στον Βορίδη για άμεση λύση στα αιτήματα των Σχολικών Καθαριστριών-στωνΆμεση λύση στα χρονίζοντα αιτήματα του Σωματείου Καθαριστριών- Καθαριστών Σχολικών Κτιρίων Ν. Πέλλας ζητεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. Αμέσως μετά την συνάντησή του με εκπροσώπους του κλάδου, ο κ. Τζαμτζής συνέταξε επιστολή προς τον κ. Βορίδη, στην οποία επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, επισυνάπτοντας αυτούσιο το κείμενο διαμαρτυρίας, που του ενεχείρισαν τα μέλη του Σωματείου.

Συνοπτικά τα αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:
 • Μόνιμη και σταθερή εργασία με συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται με επισφαλείς συμβάσεις, που τους στερούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 • Μοριοδότηση και μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης, τουλάχιστον για όσους έχουν προϋπηρεσία άνω των 5 ετών.
 • Να μην περικοπεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας.
 • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας με το καθεστώς των συμβάσεων μίσθωσης έργου.
 • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
 • Αυστηρή τήρηση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας.
 • Αυτοτελή κωδικό επαγγέλματος και πιστοποίηση επαγγέλματος.

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.